11 új szobával bővült a Hilton Budapest

Forrás: turizmus.com

 2019. június 20. 09:00

A budavári szálloda mostantól 333 szobával várja vendégeit. Az új szobákból egyenesen a Parlamentre látni.

Az új, dunai panorámás szobák és lakosztály kialakításakor az exkluzív vendégélményt tartották szem előtt. A Hilton Budapest teljes körű felújítása során a belsőépítészeti tervezést korábban a London Design Award arany díjával is jutalmazták – tájékoztatott a Danubius Hotels Group.

Szoba lélegzetelállító panorámával

Fotó: Danubius Hotels

A több éves, öt szakaszban megvalósuló beruházás záróakkordjaként, egy, a vendégek szeme elől eddig elzárt területet nyitottak meg a Hilton Budapestben.

A hotel 1977-es megnyitása óta a szállodai vezetés, értékesítés és adminisztráció helyszínéül szolgáló, lélegzetelállító panorámával rendelkező irodák helyén tíz dunai kilátású szoba és egy lakosztály került újonnan kialakításra. Ezzel a korábbi 322 szobás férőhelyét 11 egységgel bővítette a budai szálloda, mely így 333 szobával várja vendégeit.

A kádból is a Parlamentre látni a Hiltonban

Fotó: Danubius Hotels

Az épület északi szárnyának földszintjén található szobák egyedi adottságuknak köszönhetően a helyiségek teljes szélességében felszerelt nyílászárókkal rendelkeznek, melyek még nagyobb rálátást engednek a budapesti látképre.

További előny, hogy az új folyosó szárny teljesen elkülönül a hotel többi vendégszobájától, lehetővé téve delegációk szeparált elszállásolását.  Emellett több szoba közös előtérrel rendelkező, két hálószobás családi szobává nyitható össze.

„Az épületrész átalakításával egy új fejezet vette kezdetét az életünkben. Büszkeséggel tölt el, hogy a Hilton szállodalánc 100. évfordulójának évében tulajdonosunk, a Danubius Hotels Group támogatásával egy ilyen mértékű beruházást sikerült megvalósítani, vendégeink elvárásainak és legmagasabb szintű kiszolgálásuknak megfelelően" – nyilatkozta Knoll Péter, a Hilton Budapest szállodaigazgatója.

333-ra bővült a szobák száma a kiváló adottságú szállodában

Fotó: Danubius Hotels

A Hilton Budapest teljes körű megújulása során a szobák mellett, a közösségi terek, a rendezvényhelyszínek és a vendéglátó egységek is megújultak. Az azóta elnyert számos elismerés mellett, a belsőépítészeti tervezést a London Design Award arany díjával is jutalmazták.