Hat évig lakott egy vendég a 20 éves Mamaison Residence Izabellában

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 10. 10:09

A leghosszabb ideig maradó vendég közel hat évig lakott itt, a leghűségesebb törzsvendég 61-szer foglalt náluk szobát – ez is kiderült a Mamaison Isabella Residence 20 éves születésnapi partiján, amelyet a Jóbarátok című amerikai filmsorozatra hangolva ünnepeltek meg az apartmanszállodában.

A Budapesten három szállodát üzemeltető CPI Hotels partnertalálkozóit előszeretettel fűzi fel valamilyen tematikára, legutóbb, júliusban pink pikniket szerveztek az Andrássy Hotelben. A Mamaison Residence Izabella csütörtökön megrendezett 20 éves születésnapi partiját pedig a kultikussá vált Jóbarátok című amerikai filmsorozat kliséire hangolták, a dress code-tól ('90-es évek) a csapatjátékokon át a menüig.

 

„Egy hely, ahol a barátok találkoznak"

– így invitáltak a meghívóban. A vendégsereg sem volt nagyobb, mint egy baráti szülinapi partin. Mintegy ötven partnerüket hívták meg az estre, céges utaztatókat, filmes cégeket és más visszatérő ügyfeleket. Vannak, akikkel a kezdetek óta, azaz húsz éve együtt dolgoznak, s ezek az intenzív kapcsolatok már túlmutatnak az üzleten, sokakkal „jóbaráti" a viszony – hallhattuk a köszöntőkben (sorrendben) Papp Csaba szállodaigazgatótól, Nagy-Szász Istvántól, a szállodát üzemeltető CPI Hotels Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától és Anek Dóra regionális értékesítési és marketingigazgatótól.

A szálloda csapata a kertben

Fotó: Csárdás Ferenc

A meghívott vendégek négyállomásos játékban bizonyíthatták, hogy mennyire vannak otthon a Jóbarátok világában, illetve mennyire ismerik a házat. A filmben mindig sütő-főző Monica ihlette a kekszkóstolót a lobbyban, ahol az ízesítő fűszerek felismerése volt a feladat, az egyik lakosztályban egy csapattag „felöltöztetésével" azt a vicces jelenet idéztük meg, amikor Joey felvette Chandler összes ruháját, a kertben a főcímdalt adtuk elő kórusban élő gitárkíséret mellett, a negyedik állomáson pedig kvízkérdésekre kellett válaszolniuk a csapatoknak.

Az egyik játékállomáson a Jóbarátok főcímdalát kellett kórusban előadni gitárkíséret mellett

Fotó: Csárdás Ferenc

A fogadás ételei és italai is kapcsolódtak a filmsorozathoz: háladásnapi pulyka, karácsonyi pulykás szendvics, csokis keksz, eperkrémes muffin, sütőtökös sajttorta, mályvacukor, és természetesen a pizza is felbukkant a menüben, amely egyetlen filmben sem szerepel annyiszor, mint a Jóbarátok-ban.

Hálaadásnapi pulykasülttel is készült a szálloda konyhája

Fotó: Csárdás Ferenc

Phoebe slágere, a Büdös macska ihlette a parti jótékonysági akcióját, az adományokat ezúttal a Pelyhes Peti macskamentő alapítvány javára ajánlották fel. És persze nem hiányozhatott a film ikonikus kanapéja sem, amelyen helyet foglalva bárki lefotózkodhatott.

 

Szállodai lakosztályok úgy, mint otthon

A Mamaison Residence Izabella 2003-ban nyílt meg a VI. kerületi rendőrség hajdani épületében, Budapest egyik első apartmanszállodájaként. A terméket nagyon jól fogadta a piac, érdekesség, hogy az első igazgató néhány évig maga is a házban lakott a családjával, így a saját bőrén tapasztalhatta meg a szálloda működését – mesélte lapunknak Anek Dóra.

A szálloda 2014-ben került a prágai központú CPI Hotels tulajdonába, amelynek magyar képviselete látja ez az üzemeltetést is. A vendégek 60 százaléka hosszú távon, életvitelszerűen lakik itt, de nem zárnak ki semmilyen ügyféltípust, sőt kifejezetten törekszenek arra, hogy a klasszikus hotel funkciót fenntartva az egy-két éjszakára érkező vendégeket is fogadják.

A Mamaison Residence Izabella lobbyja

Fotó: Csárdás Ferenc

A hotelben 38 lakosztály található, ezek egy-, két- vagy három hálószobásak, 45 és 90 négyzetméter közötti alapterülettel. A 2019 végén-2020 elején, két ütemben lezajlott nagy felújítás teljes dizájnváltást hozott, az ismert belsőépítész, Varró Zoltán keze nyomán. Nemcsak arculati hanem gépészeti felújítás is történt, a vendégigényeket figyelembe véve került mosogatógép, sütő, szárító, jacuzzi a lakosztályokba, hogy az otthon teljes kényelmét nyújtsák. Szintén érdekesség, hogy a megújult lakosztályokat úgy tesztelték, hogy a felújítás után beköltöztek a kollégák a családjukkal.

Az egyik lakosztály adott helyet a kvíznek

Fotó: Csárdás Ferenc

A felújítássorozat véletlenül esett egybe a Covid első hullámával, de ebből még versenyelőnyt is sikerült kovácsolniuk, az egészségügyi biztonságuk miatt aggódó vendégeknek azt mondhatták, hogy ezekben az ágyakban még garantáltan nem aludt senki...

Anek Dóra elmondása szerint a Mamaison Residence Izabella a Covid alatt is 80 százalékos töltöttséggel működött, sőt „életben tartotta" a másik két szállodájukat is. Népszerűsége töretlen, amit az idei nyári hónapok 90 százalék feletti foglaltsága is alátámaszt.