30. születésnapját ünnepli a balatonszemesi Kistücsök

Forrás: turizmus.com

 2022. október 30. 19:24

Novemberben ünnepli 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök Food & Room. A jeles évforduló apropóján gasztronómiai programsorozattal készül az étterem csapata.

Idén novemberben pontosan három évtizede annak, hogy Csapody Balázs vállalkozó szellemű fiatalként átvette a Balatonszemes központjában található étterem üzemeltetését – idézi fel a kezdeteket közleményében az étterem.

A kezdetek

Fotó: Kistücsök Food&Room

"Az volt a vágyam, hogy családommal együtt egy olyan vendéglőt hozzunk létre, ami egész évben várja a vendégeket. Kezdetektől fogva a konyhát Jahni László irányítja, akivel egyazon ízvilágba vagyunk szerelmesek. Aztán feleségemmel, fiammal és egy világlátott barátunkkal elkezdtünk kulináris tanulmányutakra járni, főleg Olaszországba, mindez pedig sokat segített az étterem koncepciójának finomhangolásában. Egyre jobban beleszerettem a meglátogatott régiók ételeibe, a szezonális alapanyagokból készülő fogásokba. Ennek hatására kezdtük el felkutatni, majd bemutatni a Balaton és Somogyország ízeit a hagyományos családi fogásainkkal együtt. A Kistücsök lényege pedig az az otthonos, családias hangulat, ami „Hugi" vendégfogadásával, és most már gyermekeink munkájával válik teljessé" – mondja a vendéglős.

Az étterem napjainkban

Fotó: Kistücsök Food&Room

A Kistücsök újkori történetének egyik legjelentősebb lépése volt, hogy a műemlékjellegű étterem mellett a tavalyi évben megnyílt négycsillagos szálláshelyük és a havonta megújuló degusztációs menüt kínáló „Séfszoba" is.

Kacsacomb a Kistücsökben

Fotó: Kistücsök Food&Room

A 30 éves étterem a minőségi vidéki éttermeket összefogó Stílusos Vidéki Éttermiséggel közösen, egy gasztronómiai programsorozattal készül megünnepelni a jeles alkalmat november 18 és 20. között, tematikusan mutatva be hazánk gasztronómiai és borrégióit.