40 éves a Magyar Aranykulcs Egyesület

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. november 13. 09:46

Az egyesület fennállásának 40. évfordulója alkalmából, a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének aktív és nyugdíjas tagjai Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban találkoztak.

Az eseményt szervező Bártfai Endre megnyitója után Török Róbert, a múzeum igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Röviden bemutatta a múzeumot és annak gyűjteményét, valamint szó esett egy 2025-re tervezett, a Magyar Aranykulcs történetét feldolgozó kiállításról is.

Sajnos az alapító tagok – közöttük Gunst András, aki a Nemzetközi Aranykulcs elnöke is volt - már nem lehettek jelen, ám az őket követő generációk képviselői nagy számban megjelentek. Az eseményen köszöntőt mondott Flesch Tamás, az MSZÉSZ  elnöke, Kraft Péter örökös tiszteletbeli tag, Buday Péter regnáló elnök, valamint két korábbi elnök, Ungár Tamás és  Radics Mátyás is.

magyar_aranykulcs40

Az alapító tagok sajnos már nem lehettek jelen, ám az őket követő generációk képviselői nagy számban megjelentek

Fotó: Magyar Aranykulcs

A köszöntők után ismét Bártfai Endre beszélt röviden, többek között a korábbi concierge képzésről, amelynek az egykori Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola (ma BGE KVIK)  adott otthont.

Végezetül a résztvevők megtekintették Kalmár György, a Royal Szálloda legendás főportásának életét bemutató, 2017-ben készült film néhány részletét. Az est kötetlen beszélgetéssel és vacsorával zárult.

magyar_aranykulcs40

Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke (b) és Bártfai Endre, az esemény szervezője (j)

Fotó: Magyar Aranykulcs

Az Aranykulcsosok idei rendezvényeinek sorát november 21-én, egy gálavacsorával folytatják, a Halászbástya étteremben - közölte a szervezet szerkesztőségünkkel.