A Bagolyvár étterem többé nem lesz „olcsó Gundel"

Forrás: turizmus.com

 2021. december 10. 19:38

Felújítás vár a Bagolyvár étteremre, amely a Gundellel együtt került az Eventrend Group üzemeltetésébe. A kisebb átalakítás már elkezdődött a falakon belül, a nyitás tavasszal várható. Ezt követően csak rendezvényeket fogadnak; étteremként a Bagolyvár kikerül a vérkeringésből.

A Bagolyvár étterem koncepcióváltásának egyszerű oka van. A közvetlen szomszédságában lévő ikonikus Gundel étterem – másfél évig tartó zárva tartás, felújítás, valamint az új, "a Gundel mindenkié!" koncepció jegyében – december 8-án olyan árakkal nyitott újra, amelyeket már azok is megengedhetnek maguknak, akik korábban csak a Bagolyvárat tudták megfizetni. Így viszont nincs értelme két ugyanolyan árszabású éttermet egymás mellett vinni – fejtette ki lapunk érdeklődésére az Eventrend Grouphoz tartozó GBR Event Kft. cégvezetője. Polyák Norbert hozzátette: minőségi rendezvényhelyszínre ellenben igenis szükség van, ezt a szerepet szánják a Bagolyvárnak, nem pedig az „olcsó Gundelét", ahogy korábban mindenki tekintett rá.

Az új üzemeltető szerint a Bagolyvár adottságai mindenben megfelelnek egy sikeres és élményközpontú rendezvény megszervezéséhez.

A Bagolyvár körasztalos berendezéssel (látványterv)

Fotó: Eventrend

A főbejárat előtt egy kis terasz fogadja az érkezőket, az előtérből egy ablakon keresztül a látványkonyhába lehet betekinteni, innen a bárba vezet az út. A bárból egy mozgássérült- és egy hagyományos mosdó is elérhető. A bárból megközelíthető vendégtér közvetlen fedett teraszkapcsolatos, amelynek köszönhetően a rendelkezésre álló tér megduplázható. Színvilág tekintetében a jól dekorálható, semleges világosság volt a fő vonal, bár a hátfalakon zöldes, bézses, fás, növényes tapéta teszi hangulatosabbá és a környezethez igazodóvá a beltéri hangulatot. A cikkünkben bemutatott látványtervek nem véglegesek, még módosulhatnak – hangsúlyozták lapunkban.

A belső térben legfeljebb 80 embert tudnak leültetni étkezni, így viszont nem marad tánctér. Ha kényelmes, minden programra nyitott eseményt szeretne itt valaki tető alá hozni, akkor 20-60 fős rendezvényekben érdemes gondolkodnia. Elsősorban házasulandók, szülinaposok érdeklődésére számítanak.

Felülnézetből a Bagolyvár terei, fent a fedett teraszkapcsolat (látványterv)

Fotó: Eventrend

Az ellátást a Bagolyvár saját, modern konyhájáról lehet megoldani. Ezt a tulajdonos Danubius Hotels még a pandémia alatt felújította, vagyis 21. századi konyhatechnológia áll rendelkezésre, beltéri faszenes BBQ-val.A Bagolyvárnak nem lesz külön séfje, a Gundel konyhájának tapasztalatait és kultúráját adják vissza a bagolyváras vendégeknek is. Az előkészítés is a Gundel konyháján történik majd. Külön cateringben sem gondolkodnak, hiszen a Gundel ezt a területet is lefedi. A konyha mellesleg olyannyira modern, hogy tévés főzőshow-k megrendezésére is alkalmas – tudtuk meg.

Felújítása után rendezvényhelyszínként nyit újra a Bagolyvár (látványterv)

Fotó: Eventrend

A megnyitóra valamikor tavasszal lehet számítani, amit befolyásolhat az éppen aktuális Covid-helyzet és a felújítási munkák befejezése – bár ez utóbbi nagyon jól alakul a cégvezető tájékoztatása szerint.