A BDPST Group eladta az Alice Hotelben lévő részesedését

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 31. 14:57

A BDPST Zrt. értékesítette az Alice Hotelt tulajdonló projekttársaságban meglévő részesedését a korábbi társtulajdonos, a WHB Vagyonkezelő Kft. számára, amely így többségi tulajdont szerzett. Az értékesítéssel az ingatlan üzemeltetését is átadják az új tulajdonosoknak.

Az Andrássy út 116. alatt található, 41 szobával rendelkező Alice Hotel 2020-ban nyílt meg, miután a BDPST Zrt. és a WHB befektetésével és kivitelezésében több mint két év alatt rekonstruálták a butikszállodának otthont adó, 1870-es évek végén épült villaépületet

Az értékesítéssel a BDPST Zrt. átadja az ingatlan üzemeltetését is az új tulajdonosoknak. Az értékesített szálloda munkavállalóinak egy része a BDPST Group további hoteleiben folytatja a munkáját, másik részüknek a jövőben is biztosítva van foglalkoztatásuk az Alice Hotelben – közölte a cégcsoport a lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Mint írták, a butikhotel értékesítése illeszkedik a BDPST Group üzleti és ingatlanbefektetési stratégiájába, amely a hosszú távú sikeres működés és dinamikus fejlődés érdekében folyamatosan keresi az új üzleti lehetőségeket.

„A BDPST Group számára kiemelten fontos az értékmentés és -teremtés, amely folyamatosan megjelenik a projektjeinkben. Erre az alapfilozófiánkra az Alice Hotel kiválópélda, ahol egy történelmi villaépület felújításával sikerült egy a mai kor minden igényének megfelelő butikhotelt elindítanunk, üzemeltetnünk, és most sikeresen értékesítenünk – idézi a közlemény Tiborcz Istvánt, a BDPST Group többségi tulajdonosát. – Az akvizíció lebonyolítása jövőbeni terveinket szolgálja, amelyben cégcsoportunk további diverzifikált fejlődése prognosztizálható. Kollégáimmal minden szegmensben aktívan keressük az olyan új, jelentős potenciállal bíró üzleti lehetőségeket, ahol ez a fajta fenntartható, hosszú távú értékteremtés meg tud jelenni"

alicehotel

Az értékesítéssel a BDPST Zrt. átadja az ingatlan üzemeltetését is az új tulajdonosoknak

Fotó: Alice Hotel

A közeljövőben több új hotel nyílik meg a cégcsoport üzemeltetésében. A Szabadság tér mellett, az Október 6. utcában elhelyezkedő Verno House szálloda tervezetten 2022 utolsó negyedévétől várja vendégeit. Ezt követően felsőkategóriás design hotelként, valamint exkluzív lakásokat kínáló prémium lakóépületként adják át a Hotel Dorothea épületegyüttesét. A BOTANIQ Budai Klub átadása 2023-tól várható, amely új arculattal, funkciókkal és prémium szolgáltatáspalettával várja majd látogatóit.