Magyarország legnagyobb szállodája is megnyílt a menekültek előtt

Forrás: turizmus.com

 2022. március 02. 13:12

A Danubius Hotels március 1-jétől segítséget nyújt az Ukrajnából, partnerszervezeteken keresztül érkező menekültek számára. A budapesti Hungaria – Magyarország legtöbb szobával rendelkező szállodája – teljes kapacitásával az orosz-ukrán háború menekültjeit fogadja.

Jóval a tervezett, tavaszi nyitást megelőzően került sor a Danubius Hotel Hungaria rendhagyó megnyitására. A Keleti pályaudvar szomszédságában lévő, hónapok óta zárva tartó szállodát rendkívüli összefogásban, a vállalat munkatársainak mozgósításával sikerült a háború menekültjei számára már március 1-jétől elérhetővé tenni – közölte lapunkkal a vállalat.

A 499 szobás szállodában étkezési ellátás is várja a partnerszervezeteken keresztül érkező menekülteket. A szálláshelyek biztosítása a tájékoztatás szerint akár hosszú hetekig is fennmaradhat.

Megnyílt Magyarország legnagyobb szállodája a menekültek előtt

Fotó: Danubius Hotels

A vállalat vezetősége vizsgálja a lehetőségét további szálláshelyek rendelkezésre bocsátásának is.

„Vállalatunk a szomszédos országban kialakult tragikus helyzetben nem maradhat tétlen. Kötelességünknek érezzük, hogy a háború elől menekülőknek segítsünk, a róluk való gondoskodásában közreműködjünk” – mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Előzőleg a budapesti Körszálló ajánlotta fel 50 szobáját a menekültek fogadására.