A Danubiusnál és a Telekomnál is szeretik a SZÉP-et

Forrás: turizmus.com

 2019. december 08. 17:16

A legnagyobb hazai cégeknél mindenütt része a dolgozói juttatási csomagnak a Széchenyi Pihenőkártya – derül ki körkérdésünkből.

Korábban a MOL, a MÁV és a Richter Gedeon képviselői mondták el, hogyan építik be a céges cafeteriába a SZÉP-kártyát. A sort a Danubius Hotels szállodavállalattal és a Magyar Telekommal folytatjuk.

 

Danubius Hotels: megújult cafeteria

A szállodavállalat, amely maga is a legnagyobb kártyaelfogadók egyike, csaknem 2500 főt foglalkoztat, a létszám folyamatosan nő.

Cafeteria rendszerüket 2019-ben újították meg, ennek része a SZÉP-kártya is – tájékoztatott Dévényi Flóra, a Danubius Hotels Group emberi erőforrások igazgatója.

A SZÉP-kártya csaknem felét teszi ki az összes igényelt cafeteria juttatási összegnek, ez az egyik legnépszerűbb elem, valószínűleg a kedvező adózás, a széleskörű és egyszerű felhasználhatóság miatt (kártyás fizetés, sok elfogadóhely).

Náluk a SZÉP-kártyán belül a vendéglátás fülre kérték a legnagyobb összeget, a teljes cafeteria összeg 25 százalékát. A szállás alzseb összértéke 15 százalékot képvisel.

Jól áll a téli dekoráció a Danubius büki szállodájának

Fotó: Danubius Hotel Bük Facebook oldala

A Danubiusnál számos, munkavállalót célzó, elégedettségüket és elkötelezettségüket növelő kezdeményezést, programot indítottak az elmúlt két és fél évben, és indítanak a jövőben is, illetve nagy hangsúlyt fektetnek a különböző képzési programokra.

 

Magyar Telekom: négy generáció együtt

A Magyar Telekom Csoport 2018 év végén 8948 főt foglalkoztatott, a vállalatnál négy generáció dolgozik együtt. Az új ismeretek megszerzésére, nyelvtudás fejlesztésére számos ösztönző program fut, képzések, online tanfolyamok. Vonzó juttatási elem a corporate health körében nyújtott szolgáltatáscsomag is (szűrőprogramok, edzőterem, tetőtéri futópálya). Szintén nagy hangsúlyt fektetnek az inspiráló munkakörnyezet és a rugalmas munkavégzés megteremtésére is.

Cafeteria juttatásként választható a SZÉP-kártya is, a legnépszerűbb a vendéglátás alszámla, amely helyben fel is használható. De sokan használják a szálláshely alszámlát is.

2019-ben, a jogszabályváltozást követően átalakultak a feltételek, munkáltatóként a folyamat egyszerűsödését tapasztalják. A SZÉP-kártya azért is népszerű, mert elfogadói hálózata és felhasználási lehetősége széles, a kártyával való fizetés egyszerű.

A cikk eredetileg a Business Traveller Hungary magazinban jelent meg.