A Hunguest Hotels megvásárolja a Hotel Eger & Parkot

Forrás: turizmus.com

 2021. december 17. 11:50

Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels aláírta az adásvételi szerződést a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzéséről. A tranzakció a jövő év elején zárulhat.

A Hunguest Hotels szeptember végén jelentette be, hogy vételi szándéknyilatkozatot tett a Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzésére.

Az akvizíciót követően a Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik a térségben, az egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozik a szállodalánc legújabb tagjaként a Hotel Eger & Park.

A tranzakcióról kiadott közlemény szerint a 214 szobás Hotel Eger & Park megvásárlásával a Hunguest Hotels tovább erősíti pozícióját a vidéki, nagy kapacitású szállodák piacán. Az egyéni vendégek és a konferenciaturizmus körében is népszerű szálloda stabil bevételtermelő képességével járulhat hozzá a szállodalánc eredményességéhez.

Eger legnagyobb szállodáját vásárolja meg a Hunguest Hotels

Fotó: Facebook / Hotel Eger & Park

„Idén nagyot léptünk előre az egységes termékkínálat kialakításának terén: portfóliótisztítást hajtottunk végre, szállodaüzemeltetési koncessziót nyertünk el Kaposváron és megvásároljuk Eger legnagyobb szállodáját. Ezzel egy időben Magyarország történelmének legnagyobb szállodafelújítási programját menedzseljük, a következő fél évben több mint 400 korszerűsített szobát adunk át vendégeink részére" – mondta el Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján Eger a 12. legnépszerűbb úti cél volt Magyarországon 2020-ban, a belföldi turistákat tekintve pedig a 9. helyen áll a hevesi megyeszékhely, mindössze a nagy múltú fürdővárosok előzik meg.

A Hotel Eger & Park két szárnya összesen 214 szobával (melyből 49 akadálymentesített lakóegység), az észak-magyarországi régió legnagyobb, 1600 négyzetméteres konferenciaközpontjával és 800 négyzetméteres wellnessrészleggel bír. A komplexumot két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg.