A Kolping Hotel 25 éve a családok második otthona

Forrás: turizmus.com

 2021. október 03. 19:58

Bátorság kellett a 90-es években az alapításhoz, utána sok éven keresztül a fejlesztésekhez. Hétvégén megnyitásának 25. évfordulóját ünnepelte az alsópáhoki Kolping Hotel, Magyarország első családbarát szállodája.

Az ünnepségsorozat október 1-jén állófogadással kezdődött a Kolping Hotelben. A résztvevők számára a kezdetekről szóló képsorozattal idézték fel, honnan indult a szálloda története. Felvillantak az elmúlt 25 év nagy pillanatai, melyek között voltak viccesek és nagyon meghatóak is. A képek meséltek a pandémia miatt hosszú hónapokra bezárt szállodában történtekről is. Szorgoskodó munkatársak, felújítás, karbantartás, és bizakodva a jövőre készülés üzenetét hozták. Az újdonságok sorát a Bobo Fun Park bemutatása zárta – tájékoztatta szerkesztőségünket a Kolping Hotel.

A fogadás díszvendégei a szálloda jubiláló munkatársai voltak, akik már 5, 10, 15, 20, vagy éppen 25 éve erősítik a Kolping Hotel csapatát. Baldauf Csaba szállodaigazgató beszédében kiemelte, hogy egy alkotó és erős hittel bíró munkatársi közösség dolgozik a hotelben. Ezt az is bizonyítja, hogy sok munkatársuk hosszú évek óta szavaz bizalmat a szállodának és közvetlen vezetőjének – nélkülük lehetetlen lett volna az elmúlt 25 évet ilyen eredményesen megvalósítani és esély se lenne a jövő kihívásaival szemben. Szavai szerint a siker receptje: „Ha van egy jó csapat, jó a szándék, valamint beletolunk rengeteg munkát, akkor lesz rajta áldás is, és meg is vagyunk. Hát ilyen egyszerű ez" – fogalmazott Baldauf Csaba.

A szállodai tulajdonosainak képviselői és a jubileumi ünnepség résztvevői

Fotó: Kolping Hotel

Szombaton az Udvardy György veszprémi érsek által celebrált misét követően a szálloda üzemeltetőinek új létesítménye, a Bobo Fun Park adott otthont az ünnepi beszédeknek, köszöntőknek.

A lapunkhoz eljuttatott beszámoló szerint Latorczai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára beszédében kiemelte, hogy a semmiből alkottak maradandót az alsópáhoki domboldalon a kolpingosok. Megköszönte a támogatók nagylelkűségét, aminek eredményeként sok család tölthet itt el boldog napokat. Hangsúlyozta, hogy a családok jólléte és megbecsülése a kormány számára is kiemelten fontos.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője emlékezett még arra a 25 évvel ezelőtti időre, amikor felröppent a szálloda építésének gondolata. Akkoriban az a hír járta: „Nagy baj nem lehet, hiszen innen már látszik Hévíz, ellesz az új hotel Hévíz árnyékában". Azóta már tudjuk, hogy egyedülálló turisztikai termék jött itt létre.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese szerint a „családbarát" fogalom Alsópáhokon született. A szállodában dolgozó csapatot jól ismerő szakember biztos abban, hogy a fejlesztések sora tovább folytatódik hamarosan.

A Kolping Hotel két ügyvezetője: Baldauf Csaba és Werner Moritz

Fotó: Kolping Hotel

Gebhard Kaiser, Németország Oberallgäu régió tiszteletbeli tanácsosa, a Kolping Hotel Kft. felügyelőbizottságának elnöke beszédében történelmi visszatekintést adott arról, hogyan is jött létre a Kolping Hotel, külön kiemelte a példaértékű magyar–német együttműködést és a két ország kormányainak támogatását is. A siker titka szerinte – az erős szövetség mellett – a dolgozókban rejlik, köszönetet mondott a Kolping Hotel valamennyi munkatársának, hogy az elmúlt időszak nehéz hónapjaiban is kitartottak a munkahelyük mellett.A beszédek sorát Baldauf Csaba szállodaigazgató zárta, aki maga mellé hívta a színpadra – az általában háttérben dolgozó – ügyvezető társát, Werner Moritzot. A kettejük közötti kiváló munkakapcsolat is jelképezi azt az erős magyar és augsburgi szövetséget, aminek köszönhetően a Kolping Hotel az ország piacvezető családbarát szállodájává vált.

A hivatalos programot szabadtéri piknik követte, ahol zeneszó kísérte a jó hangulatot. Az estét gálavacsora és műsor zárta.