Egyre népszerűbbek a női hostelszobák, az a&o bővíti kínálatát

Forrás: turizmus.com

 2024. május 24. 12:10

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a&o hostellánc női többágyas szobái, amelyek 4-6 főnek kínálnak szálláshelyet. A csak nőknek elérhető színes szobák elérhetősége folyamatosan bővül, az egységek hamarosan Stuttgartban is foglalhatóak lesznek.

A többágyas szobák jó alternatívát jelentenek az egy- vagy kétágyas szobák helyett, különösen az egyedül utazók számára. A női hálótermek különösen népszerűek.

A berlini hostellánc, az a&o hónapok óta bővíti a női közös szobák kínálatát: a körülbelül 26 négyzetméteres színes szobában 4-6 ágy kap helyet, valamint a vendégek rendelkezésére áll egy speciálisan felszerelt fürdőszoba erős hajszárítóval, extra tükörrel és világítással. Phillip Winter, az a&o Hostels marketing igazgatója elmondta, a női többágyas szobák hosteleik több mint felében elérhetőek és folyamatosan új helyszínekkel bővülnek.

Az a&o hostelek iránt egyre nagyobb a kereslet: az idei év első harmadában a több mint 31 000 töltöttek el a szálláshelyeken a vendégek, ami 28 százalékkal magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. Jelenleg 21 egységben mintegy 50 többágyas szoba áll a nők rendelkezésre, ez a szám pedig folyamatosan növekszik. Egy éjszakai ára átlagosan 21 euró körül mozog, ami lényegesen kevesebb, mint egy egyágyas vagy kétágyas szoba ára, szezontól függően már 12 eurótól is vannak ajánlatok. A cég 2015 novembere óta kínál többágyas szobákat nők számára, amelyek kizárólag számukra vannak fenntartva, még akkor sem alakítják át őket, ha nagy a kereslet.

Egyre népszerűbbek a női többágyas szobák

Fotó: a&o hostels

 

A női szobák már elérhetőek Hamburgban, Münchenben, Aachenben, Drezdában, Weimarban, Bécsben, Velencében és Prágába, a következő bővítést pedig Stuttgartban végzi el az a&o. Egy hostelben legfeljebb négy női hálóterem áll rendelkezésre, mindegyikben négy vagy hat ággyal.

 

Utazás egyedül, de nem magányosan

Nem csupán az árak miatt éri meg egyedül utazni. A Solofemaletravelers Club portál egy felmérésben kiderítette, hogy az okok között szerepel a rugalmasság és függetlenség, a kaland- és kihívásvágy, az öngondoskodás és az énidő.

„Nem azért utazunk egyedül, mert nincs más választásunk, hanem azért, hogy tudatosan döntöttünk erről" - hangsúlyozza Phillip Winter, aki a jövőben az a&o összes helyszínén tovább kívánja optimalizálni a többágyas szobák elhelyezkedését és elrendezését. A rövid távolságok és az gyors megközelíthetőség a cél, különösen a női hálótermek esetében.

 

Több ágy, több nyár: 10% kedvezmény augusztusban

A labdarúgó-Európa-bajnokság után tökéletes alkalom nyílik a városnézésre: 2024. július 28. és augusztus 31. közötti időszakban 10% kedvezmény jár személyenként a többágyas szobákban. Az ajánlat nemcsak a női, hanem az a&o összes szobára érvényes.

A lánc, mely ingyenes programmal támogatja a dolgozók mentális egészségét, a közelmúltban Firenzében nyitott új egységet.