A Stílusos Vidéki Szállodák is nehéz szezonra számítanak

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. június 21. 11:14

A Stílusos Vidéki Szállodák tagszállodái is nehéz nyári szezonra számítanak, minden SZÉP-kártyával fizetett forintra számítanának.

A Stílusos Vidéki Szállodák (SVSz) egyesülete teljes mértékben egyetért az MSZÉSZ június 17-én kiadott állásfoglalásával, melyben azt javasolják, hogy július 1-je után a SZÉP-kártyát csak az eredeti, rekreációs célokra lehessen felhasználni.

Az egyesület tagjai hónapok óta érzik, hogy ez az év más lesz, mint a tavalyi – tájékoztatta szerkesztőségünket Selmeczi Vilmos, a SVSz egyesület elnöke.

svsz_fb

A Stílusos Vidéki Szállodák tagszállodái is nehéz nyári szezonra számítanak, minden SZÉP-kártyával fizetett forintra számítanának

Fotó: Stílusos Vidéki Szállodák/Facebook

Az egyesület tagjai a magas minőségű, rövidebb időtartamú, nem a nagy nyaralásra koncentráló, sok esetben felnőttbarát, egyedi, magas gasztronómiai minőséget kínáló, különleges szállások."A SZÉP-kártya élelmiszerre költött forintjai nagyon hiányoznak az itthoni, 2-3 napos, „stílusos” pihenésektől. Ezek a mini szállások stílust adnak a vidéki időtöltésnek, felkarolva a kézműves termelőket, a helyi értékeket. Közben az ágazat sok mindentől szenved, például a munkaerőhiánytól, az egekbe szökő energia- és bérköltségektől, ezért is lenne nagyon fontos a „zsebek” mielőbbi bezárása, a SZÉP-kártya költések visszaterelése az eredeti célkitűzéshez. A pünkösdkor 60-70 százalékos, váratlanul alacsony látogatottságú házak már jelezték a veszélyt, s pillanatnyilag a főszezoni előfoglalások még rosszabb képet mutatnak" – vázolta a helyzetet az egyesület elnöke.

Selmeczi Vilmos zárszóként azért megjegyezte, hogy ma is, holnap is, minden nap bizakodva várják vendégeiket, s nem mondanak le "névjegyükről", a gazdag és igazán stílusos reggeliről, amit minden vendégük élvezhet a tagszállodákban.