A Szallodak.hu vásárolta meg a Szallas.hu B2B márkáját

Forrás: turizmus.com

 2020. június 03. 09:28

A Szallas.hu eladta Konferenciahotelek.hu márkáját a Szallodak.hu-nak, így mindkét cég mostantól arra a területre fókuszál, amelyben vezető szerepe van. A Szallas.hu így kizárólag a B2C piacon tevékenykedik, a Szallodak.hu pedig rendezvényhelyszín platformjaival a B2B fogyasztókra koncentrál.

A Szallodak.hu, a RendezvenyHelyszinek.hu és a CegesHelyszinek.hu tulajdonosa, a 2019-ben 978 millió forint árbevételű HotelPremio Kft. újabb platformot tudhat magáénak, a Konferenciahotelek.hu portált, melyet a Szallas.hu-tól vásárolt meg – adta hírül a két vállalkozás közös közleményben.

Az akvizícióval a HotelPremio Kft. tovább erősítette pozícióját a vállalati szegmensben, a következő 3 évben 110 százalékos bevételnövekedéssel tervez.

A portált attól a B2C piacon vezető Szallas.hu-tól vásárolták meg, amely erős regionális terjeszkedésbe kezdett az online szállásfoglalás területén, ezzel a lépéssel viszont kiszállt a B2B területről, a HotelPremio Kft. pedig a céges rendezvénypiac legnagyobb szereplőjévé vált.

"Innen szép nyerni – reagált a járvány okozta piaci helyzetre Tatár György, a HotelPremio Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, aki az előre menekülést választotta vészforgatókönyvként. – A felvásárlást is tulajdonképpen a járvány okozta vészhelyzet gyorsította fel, hiszen minden piaci résztvevőnek az volt a legfőbb érdeke, hogy az erőforrásait optimalizálja és erősségeire koncentráljon, így mi éltünk a piaci tisztulás adta lehetőségekkel.

Az elmúlt években egyértelmű volt számunkra az irány: a B2C fókuszból mára a B2B területre koncentrálunk. A jelenlegi vírushelyzetnek köszönhető óriási visszaesést a felvásárlással nyert újabb piaci szelettel is szeretnénk enyhíteni, és hisszük, hogy a helyszíneket biztosító partnereinknek, szállodáknak a lehető legnagyobb mértékben tudunk megrendeléseket biztosítani."

"Amikor az eladás mellett döntöttünk, olyan partnert kerestünk, aki a magas minőségű szolgáltatás és folyamatos fejlesztés által tudja tovább vinni a Konferenciahotelek.hu weboldalt – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. – Ezáltal mi növelni tudtuk a fókuszt a közép-európai B2C piacon és a céges partnereink pedig továbbra is jó kiszolgálásban bízhatnak.

Annak is kifejezetten örülök, hogy a HotelPremio Kft. tulajdonában álló Szallodak.hu weboldal a Szallas.hu rendszerét fogja 2020. augusztus 1-jétől használni. Így bízom benne, hogy a partnereink számára még egyszerűbb és jobb szolgáltatást tud a Szallas.hu nyújtani."

Tatár György és Szigetvári József

Fotó: Szallas.hu

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A HotelPremio Kft.-ről

A Konferenciahotelek.hu-t felvásárló cég Szallodak.hu márka alatt először 2013-ban jelent meg a B2B piacon is, korábban kizárólag online fókuszú OTA tevékenységgel foglalkozott.

A CegesHelyszinek.hu tulajdonosa 2019-ben felvásárolta legnagyobb konkurenciáját, a RendezvenyHelyszinek.hu-t, így egyesült a legnagyobb online rendezvényhelyszín adatbázis és az egyik piacvezető vállalati rendezvényszervező cég. Az idei év elején megszerezték a Rendezveny.com-ot is.

A piacbővítésnek köszönhetően mára a vállalati ügyfelek száma, az elmúlt időszak akvizícióinak köszönhetően, meghaladja az 2000-et. A cég nemcsak az online tér kikerülhetetlen piaci szereplője, de mára a legtöbb rendezvényhelyszín-kereső platformmal is ő rendelkezik. Az ügynökség 2018-ban 1271, 2019-ben pedig 1366 rendezvényt bonyolított le. A HotelPremio Kft. a következő 3 évben megduplázza munkatársainak számát.

 

A Szallas.hu Csoportról
A 2008-ban indult portál a GKI Digital 2017-es felmérése szerint Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már öt kontinensen közvetít szálláshely-kínálatot az utazni vágyóknak. A Szallas.hu Csoporthoz tartozik a diszkontáras csomagokat kínáló Szallasguru.hu.

A hazai bővülés mellett a Szallas.hu a külföldi piacszerzés útjára lépett. A 2002-ben alapított Spanie.pl csoport integrációja eredményeként a Szallas.hu lengyelországi operációja az eddigi háromszorosára nőtt. A Spanie.pl ma már a lengyelországi online szálláspiac meghatározó szereplője, és évente 5 millió utazni vágyó keresi fel az oldalt.

A nemzetközi terjeszkedés újabb állomásaként a Szallas.hu tulajdonrészt szerzett az éves szinten 30 ezer szállásfoglalást kezelő román Travelminit International SRL-ben. Ezt követte az újabb mérföldkő 2019-ben, a Hotel.cz Csoport felvásárlása, amely Csehországban az egyik legrégebbi és legismertebb utazási márka. A terjeszkedést folytatva még ugyanebben az évben a Maiutazás Csoport és az Utazok.hu Kft. felvásárlására is sort kerítettek, ami fontos lépés a piaci verseny erősítésében belföldön, illetve a külföldi utaztatás terén.