A Szputnyik oltás ausztriai elismerését sürgeti az Osztrák Gazdasági Szövetség

Forrás: turizmus.com

 2022. február 16. 11:27

Ausztriában a turizmusban tapasztalható munkaerőhiány miatt is téma a Szputnyik oltás legalizálása. Most az ausztriai munkáltatók érdekképviseleti szervezete állt ki mellette.

A komoly lobbierővel rendelkező Osztrák Gazdasági Szövetség (Österreichischer Wirtschaftsbund) főtitkára, Kurt Egger felszólította Wolfgang Mückstein egészségügyi minisztert, hogy a hatóságok vegyék fel a Szputnyik vakcinát az Ausztriában elfogadott oltások listájára.

Mint azt már többször megírtuk, Ausztriában a szövetségi egészségügyi minisztérium a beutazáshoz és a szolgáltatások igénybevételéhez a Szputnyik oltást mindmáig nem engedélyezte.

A turizmus és vendéglátás területéről több mint 25 ezer munkavállaló hiányzik Ausztriában

Fotó: 123rf.com

A munkaerőhiány egyes ágazatokban igen magas a szomszédos Ausztriában is: az egészségügyből 18 ezer, az építőiparból 29 ezer, a turizmus és vendéglátás területéről pedig több mint 25 ezer munkavállaló hiányzik. Az orosz vakcina elismerésének hiányában a folyamatos tesztelés gondot okoz a szezonális külföldi dolgozóknak, így esetükben könnyebbséget jelentene az oltottsági állapotuk mielőbbi legalizálása – ismerteti az Osztrák Gazdasági Szövetség főtitkárának érvelését a GD-Consulting.