Angliai hotellel bővül az Ensana gyógyszállodalánc

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 20. 09:35

Az Ensana márkanév alatt működnek tovább a Danubius négy országban található gyógyszállodái ez év szeptember 9-től. Ebből az alkalomból volt Mácsai Péter, az Ensana Magyarország klaszterigazgatója a Turizmus.com rádió vendége.

A Danubius városi és spa szállodái mindig is két teljesen különböző csoportot alkottak, így logikus lépés volt a két management, értékesítés, marketing és üzemeltetés különválasztása – mondta el Mácsai Péter a rádióinterjúban.

Mácsai Péter

Fotó: Ensana

Problémát jelentett az is, hogy a láncon belül – anélkül persze, hogy emiatt hátrányban lettek volna – kisebbségben voltak a gyógyszállodák, ezzel szemben például a külföldi vásárokon úgy mutatkoztak be, mint Európa legnagyobb spa hotel üzemeltetője.

Emellett érzékelhető volt a különböző országokban található szállodák elkülönülése is egymástól.

A két csoport szétválasztásának ötlete 2,5-3 éve merült fel először, idén szeptember 9-től pedig hivatalosan is különvált a két csoport. Mint arról a turizmus.com is beszámolt, a tulajdonosi döntés értelmében a Danubius nevet a városi szállodák viszik tovább, a szállodavállalat 21, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Magyarországon található gyógyszállodája pedig az Ensana név alatt üzemel ezentúl, szorosan együttműködve, közösen meghozva a döntéseket. A brandhez tartozó szállodák köre hamarosan egy, az angliai Buxton városában található gyógyszállodával bővül, a gyönyörű, XIX. századi épület felújítása után.

A változásból a brandhez tartozó szállodák látogatói a külsőségek – új logó, betűtípus, színvilág, egyenruha stb. – mellett hosszabb távon a még nagyobb szakmai tudást észlelik majd, hiszen a 21 szálloda egyenként is hatalmas tudása összeadódik, jelentősen erősítve egymást. A kollégák tréningezése hamarosan meg is kezdődik.

A szállodák egyedi termékskáláit egységes kezelések és csomagok váltják fel. A letisztult palettán azt kínálják majd, amihez a brand szállodái a legjobban értenek: természeti erőforrásokra – termálvíz, gyógyvíz, gyógyiszap, természetes gázok – alapozó, modern gyógyászati-szakmai tudással kiegészített szolgáltatásokat, a megfizethető és a luxuskategóriában egyaránt.

A márka újonnan elindított saját weboldalán lassan megjelennek majd az egyéb vizuális változások is.

Mint a klaszterigazgató elmondta, a margitszigeti gyógyszállodák forgalomnövekedése 12% volt tavaly, a magyarországi gyógyszállodáké együttesen 6%.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).