Átadták a 2021-es Pro Gastronomia díjakat

Forrás: turizmus.com

 2022. február 24. 15:01

A Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott Pro Gastronomia díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2021-ben Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus, Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. tulajdonos-ügyvezetője és Wolfgang Puck, a konyhaművészet meghatározó alakja, világhírű, innovatív séflegenda érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Szűcs Dániel, a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta, aki többek között a három Michelin-csillagos New York-i Per Se étteremben is dolgozott már.

A járványhelyzet miatt tavaly elhalasztott díjátadó helyett idén kapták meg a díjakat a 2020-as díjazottak is.

Wolfgang Puck (b) személyesen vette át a a tavaly elnyert szakmai díját Sándor Dénestől (j) a Matild Palota Spago éttermében rendezett díjátadón

Fotó: BGE

A Pro Gastronomia díjat Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. Ezzel párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja és egyben a Vendéglátás Tanszék vezetője, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója, és Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.