Új üzemeltetőnek ad át öt vidéki szállodát az Eventrend Group

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 30. 10:34

A cégcsoport a kialakult energiahelyzet miatt kényszerű és racionális gazdasági döntéseket hozott a többi, sikeresen működő egységének megóvása érdekében, így október 1-től már nem tartoznak hozzá a korábban általa üzemeltetett hotelek. A helyzet rendeződésével visszatérnének a hotelüzemeltetéshez.

Az idén több mint 16 milliárd forintos nettó forgalmat generáló, 30 éves cégcsoport döntését a kialakult energiapiaci helyzetre reagálva hozta meg, az egész cégcsoportra kiható felelős gazdálkodás elveit követve – tájékoztatta az Eventrend Group szerkesztőségünket.

A döntést azzal indokolták, hogy a jelenlegi energiaválság ellehetetleníti számunkra a szállodák gazdaságos és eredményes üzemeltetését. Ezért az idén rekordbevételt elérő cégcsoport egészének biztonsága és stabil működése érdekében kellett meghozni ezt a szomorú és fájdalmas, ugyanakkor szükségszerű és racionális döntést.

Az érintett szállodák, így a Siófoki Residence, a siófoki Active Holiday Hotel, a ráckevei Duna Relax, a noszvaji Oxigén Family, valamint a szintén Noszvaji Tündérkert Hotel új üzemeltetővel folytatja tovább, míg a saját tulajdonú bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek.

A cégcsoport vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán hangsúlyozzák, hogy a megállapodások értelmében a tovább működő szállodákban dolgozó kollégák mindannyian megtarthatják állásukat, vagyis az ő megélhetésük ezzel a döntéssel nem került veszélybe, az új üzemeltető továbbra is számít rájuk, az átadás-átvétel már megkezdődött.

A baba- és gyerekbarát Oxigén Family Hotel is új üzemeltetőhöz kerül

Fotó: Facebook / Oxigén Family Hotel

A szállodák marketing és sales tevékenységét végző Eventrend MSH Kft. továbbra is folytatja eddigi tevékenységét a cégcsoport meglévő egységeivel együttműködve, Pázmándy Szilvia igazgató tevékenysége az Eventrend Groupban továbbra is "szerteágazó és nélkülözhetetlen", így ezen a téren nem várható változás – közölték.

A cégcsoport tájékoztatása szerint az energiapiaci helyzet rendeződéséig az Eventrend Group fókuszába ismét az eredeti tevékenysége, vagyis a rendezvényszervezés, az éttermi vendéglátás és a koncessziós üzemeltetések kerülnek.

Lapunk hivatalosan is megerősített értesülése szerint az Eventrendtől a Hotel & More Group veszi át a szállodák üzemeltetését.