Repülőrajt a kultúra szuperévében Linzben, rekord magyar forgalommal

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2024. január 29. 14:35

Linz turisztikai szereplőinek minden oka megvan az örömre. A linzi szálláshelyeken az elmúlt évben 1,1 millió vendégéjszakát számláltak, amely minden idők legjobb eredménynek számít.

Linz továbbra is különösen népszerű a belföldi látogatók körében, a küldőpiacok rangsorában pedig Németország, Lengyelország, Olaszország és Magyarország következik. A magyar turisták tavaly ugyancsak rekord számban látogatták Felső-Ausztria központját, és fedezték fel a folyamatosan megújuló innovatív várost.

A vendégéjszakák mellett azonban egyre nagyobb hangsúly helyeződik a fenntarthatóságra, a város és a látogatók közötti összehang és harmónia megteremtésére. Linz fejlődése és népszerűségének növekedése ennek a szemléletnek megfelelőlen a 2009-es év óta töretlen, amikor is a város birtokolta Európa Kulturális Fővárosa címet.

Az innovatív lendület azóta sem állt meg, sőt idén újabb lökést kap azáltal, hogy a felső-ausztriai településeket is tömörítő Salzkammergut régió adja Európa Kulturális Fővárosát.

Linz városa idén a kulturális szuperév egyfajta hídfőállásaként és turisztikai kapujaként is fungál

Fotó: 123rf.com

A kulturális évad egyik kirakateseménye a linzi Lentos múzeum „Képek utazása” című kiállítása lesz. A márciusban nyíló tárlaton olyan festők művei kerülnek kiállításra, mint például Goya, Oskar Kokoschka, Edvard Munch, Moritz von Schwind, Max Pechstein, Giovanni Battista Tiepolo, Tiziano és Ferdinand Georg Waldmüller. Mint arról korábban beszámoltunk, 2024-ben a „kultúra szuperéve” zajlik Felső-Ausztriában.

A kulturális szuperév egyfajta hídfőállásaként és turisztikai kapujaként is fungál idén Linz városa, amely már jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a programévek hatásainak hosszú távú hasznosítása terén – olvasható a GD Consulting szakmai blogján.

Az EKF projekt mellett Anton Bruckner felső-ausztriai zeneszerző munkássága is fókuszba kerül: a modern zenei világ előfutáraként tisztelt zeneszerző kétszáz évvel ezelőtti születéséről és életművéről bőséges programmal emlékeznek idén is meg.