Balaton, Tokaj, Visegrád: újabb turisztikai fejlesztésekbe szállt be az Appeninn

Forrás: turizmus.com

 2020. június 23. 09:56

Többségi tulajdonrészt szerzett az Appeninn Nyrt. a Dreamland Holding Zrt.-ben, amely az elmúlt időszakban több jelentős vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projektet is elindított.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Appeninn Nyrt. megvásárolta a Dreamland Holding Zrt. 75 százalékos részesedését, amivel három jelentős, már megkezdett vidéki turisztikai ingatlanfejlesztési projekt is az érdekeltségébe került. „Az akvizícióval új szintre emeljük a jelenlétünket a turisztikai piacon” – értékelt Bernáth Tamás vezérigazgató, hozzátéve, hogy a vállalat már a Club Aliga területén és Balatonfüreden is nagyívű szállás- és kikötőfejlesztésekbe kezdett az utóbbi időszakban, megalapozva pozícióját ebben a szegmensben.

 

BalaLand, lepencei strand, tokaji ötcsillagos

Már épül Szántódon a 109 szobás, ötcsillagos, koloniális hangulatú családi élményszálloda, és hamarosan elkezdődik a „80 nap alatt a föld körül Willy Foggal” utazásra építkező, tematikus játékelemeket bemutató élménypark építése is, a BalaLand.

Tokajban a Csurgó-völgyi bánya területén tavasszal már megkezdődött az elsősorban felnőtt vendégekre pozicionált, ötcsillagos, 100 szobás, különleges hangulatú hotel építése, továbbá hamarosan elkezdődik egy főzőstúdiót is magába foglaló gasztroudvar és turisztikai központ építése a szálloda melletti területen.

Visegrádon a lepencei strand újul meg minőségi szezonális strandként, illetve egész évben működő zárt élményfürdőként, egyedi szolgáltatást nyújtó élményelemekkel, amelyhez később más turisztikai szolgáltatások is kapcsolódhatnak.

A szántódi ötcsillagos hotel látványterve

Fotó: balaland.hu

„A beruházások jelentősen bővítik majd Magyarország turisztikai kínálatát egyedi tematikus hotelek létrehozásával, amivel az érintett települések gazdasági helyzetének és foglalkoztatottsági mutatóinak a koronavírus-járványt követő fellendítéséhez is hozzájárulnak” – mondta Bernáth Tamás.

A szántódi és a tokaji projekteket a tervek szerint már 2022 tavaszán átadják, a lepencei fürdő pedig 2023-ban lesz újra látogatható. A beruházások költségeit részben önerőből, részben bankhitelekből, részben a tranzakció során cégcsoporthoz került projektcégek által korábban elnyert, vissza nem térítendő támogatásokból fedezik a közlemény szerint.

 

A Szepesi család szakmai befektetőként marad

A projekteket fejlesztő Dreamland Holding többségi üzletrészét az Appeninn Nyrt. a Szepesi család vagyonkezelőjeként eljáró Szepard Kft.-től vásárolta meg, amely így 25 százalékos szakmai befektető marad a társaságban.

A befektetési társaság a fenti tranzakcióval egyidejűleg 24,5 százalékos tulajdonrészt szerzett az Appeninntől a balatonfüredi szállás- és kikötőfejlesztést végző Solum-Invest Kft.-ben.

„A turisztikai piacon egyedülálló pozícióval, szakértelemmel és tapasztalatokkal rendelkező társbefektetővel valósíthatjuk meg a beruházásokat, ami a majdani vendégeknek és az Appeninn Nyrt. részvényeseinek is fontos garancia lehet a projektek sikerességére” – nyilatkozta Bernáth Tamás.

A Szepesi családhoz köthető az Eger környékén létrehozott és üzemeltetett Shiraz és Bambara Hotel, valamint a Bükki Rejtélypark is.