Business Excellence díj 2023: szavazzon a legjobb üzleti szállodákra!

Forrás: turizmus.com

 2023. május 20. 07:15

A Business Traveller Hungary magazin szerkesztősége idén 13. alkalommal, 10+1 kategóriában keresi az üzleti turizmus legjobbjait. Ezúttal a szavazásba bejutott, legjobb budapesti és vidéki business hoteleket mutatjuk be olvasóinknak. Szavazzanak a legjobbakra!

Marasztalóan kényelmes ágy? A szemünk láttára készülő, ínycsiklandó reggeli? Jó hangszigetelés vagy szélsebesen száguldó wifi? Szállodai tartózkodása során minden üzleti utazó más szempontot tart a fontosnak, mi mégis arra vállalkoztunk, hogy megkeressük a corporate szegmens számára a legmagasabb színvonalú és legszélesebb szolgáltatási mixet kínáló budapesti és vidéki szállodákat.

Cikkünkből megismerhetik a döntőbe került, a szakmai zsűri által a legjobbnak ítélt vállalkozásokat, bemutatkozásukat az esemény weboldalán is elolvashatják. Az olvasóink által legjobbnak tartott piaci szereplőkre voksolni a június 4-én lezáruló szavazáson, az esemény weboldalán lehet.

Szavazzon Ön is az üzleti turizmus legjobbjaira!

 

A LEGJOBB BUDAPESTI BUSINESS HOTEL címre jelöltek

Barceló Budapest

A spanyol szállodalánchoz tartozó, 2019-ben megnyitott szálloda kivételes elhelyezkedésének köszönhetően kiváló választás mind a szabadidős, mind pedig az üzleti utazók számára. A szálloda 179 tágas szobával, valamint 3 konferenciateremmel rendelkezik, amelyből a legnagyobb 140 négyzetméteres, és akár 100 fő befogadására is alkalmas.

Jelöltünk: Barceló Budapest

Fotó: Barceló Budapest

Az U alakú épületnek valójában csak egy kisebb része nyílik a Király utcára, a szobák zöme, valamint az összes konferenciaterem és az étterem egy belső, parkosított udvarra néz, ami egy igazi, rejtett oázis a nyüzsgő belvárosban. 2022 igazi sikertörténet volt, a magas bevételi számok és a költségoptimalizálás hatására a ház működési eredménye szignifikánsan nőtt.

 

Budapest Marriott Hotel

Az ikonikus, Duna-parti szállodát 1994-ben vette át a Marriott. A ház a főváros turisztikai, üzleti, diplomáciai és sportéletének rendkívül aktív résztvevője. A rekordévnek számító 2022-ben a szálloda szobáiban, rendezvénytermeiben, a DNB étteremben és a Liz & Chain tetőbárban több mint százezer vendég csodálhatta meg a dunai panorámát.

Jelöltünk: Budapest Marriott Hotel

Fotó: Budapest Marriott Hotel

A Budapest Marriott 2022-ben 132 ezer dollár értékű adományt gyűjtött rászoruló szervezetek részére, és folyamatosan törekedett működése környezeti terhelésének csökkentésére. A Travel + Leisure magazin olvasói beválasztották – Európában a Marriott Hotels brandből egyedüliként – a világ 500 legjobb szállodája közé.

 

Hotel Moments

A 2016-ban megnyitott szálloda a CD Hungary zRt. és a Continental Group Kft. együttműködéséből született. A hotel 2022-ben másodjára is elhódította az „Év 4 csillagos szállodája" címet, valamint sikeresen megszerezte a „Zöld szálloda – Ezüst fokozat" besorolást.

Jelöltünk: Hotel Moments

Fotó: Hotel Moments

Az addig többnyire turistákra fókuszáló szálloda a Covid-válság után szélesítette profilját, és mára jelentős számú nemzetközi és magyar céget tudhat visszatérő üzleti ügyfelei között. A szálloda 93 szobával, 6 exkluzív lakosztállyal, 1 kettéosztható meetingteremmel, étteremmel, bárral és wellnessrészleggel várja vendégeit a belváros szívében.

 

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Az 1992-ben megnyitott szállodában 315 tágas szoba és 38 elegáns lakosztály várja a vendégeket. A hotel sokszínű gasztronómiai kínálata magában foglalja az ÉS Bisztrót, az ÉS Delit, a The Living Roomot, a Blue Fox The Bárt és a Nobu Éttermet. A szolgáltatások körét bővíti a Kempinski The Spa, valamint a szálloda híres műgyűjteménye.

Jelöltünk: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A Ten Rooms rendezvényszint innovatív megoldásokat kínál, és akár 450 fős eseményeknek is helyet tud biztosítani. A The Kitchen Caters teljes körű cateringszolgáltatást nyújt Budapesten és a város határain túl is. A hotel 2022-ben túlteljesítette üzleti tervét, és megtartotta pozícióját a piacvezető budapesti üzleti szállodák között.

Szavazzon Ön is az üzleti turizmus legjobbjaira!

 

A LEGJOBB VIDÉKI BUSINESS HOTEL címre jelöltek

 

Castellum Hotel Hollókő

A 2016-ban átadott szálloda több alkalommal elnyerte a Tripadvisor közönségdíját, a hotel Mikszáth Kálmán nevét viselő étterme pedig a GeoFood névjeggyel ellátott, kivételes minőséget képviseli. Legutóbb, az országos Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyen cukrászmesterük aranyérmet vitt haza.

Jelöltünk: Castellum Hotel Hollókő

Fotó: Castellum Hotel Hollókő

2022-ben elismerésként nyugtázhatták, hogy céges partnereik továbbra is döntő hányadban választották rendezvényük helyszíneként a Castellum Hotelt, valamint hogy folyamatosan gyarapszik törzsvendégeik száma. A vendégértékelések alapján a Castellum Hotel megkaphatta a „kiváló szálláshely" elismerést is.

 

Hotel Azúr, Siófok

A siófoki Hotel Azúr wellness- és konferenciaszálloda a déli part meghatározó turisztikai szereplője 2004 óta. A hotel vezetése maximálisan elkötelezett, hogy folyamatos megújulással fokozzák a vendégélményt: 2022-ben kezdődött meg a Hotel Azúr szobakapacitása egyharmadának korszerűsítése. Kortárs enteriőr, modern színvilág, magas minőségű anyaghasználat jellemzi az új szobatípusokat. A projekt zárása a lobby és az étterem átalakítása lesz, amely 2023-ban várható.

Jelöltünk: Hotel Azúr

Fotó: Hotel Azúr

Kortárs enteriőr, modern színvilág, magas minőségű anyaghasználat jellemzi az új szobatípusokat. A projekt zárása a lobby és az étterem átalakítása lesz, amely 2023-ban várható.

 

Hunguest BÁL Resort, Balatonalmádi

2022-ben, teljes körű felújítás után nyitották meg újra a Balatonalmádiban álló, négycsillagos szállodát. A prémium szobák és a lakosztályok szinte mindegyikéből lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra, csakúgy, mint az épület 13. emeleti tetőbárjából. A Hunguest BÁL Resort Event & Conference Centerben a modern technikai eszközökkel felszerelt és természetes fénnyel bíró termek több mint ezer négyzetméteren állnak rendelkezésre.

Jelöltünk: Hunguest BÁL Resort

Fotó: Hunguest BÁL Resort

A szálloda beltéri élménymedencéje, szaunavilága, a wellnessrészleg szépségstúdiója, a kültéri pihenőterasz és a relaxációs zóna a kikapcsolódás komplex lehetőségét nyújtja az üzleti utazóknak is.

 

Four Points by Sheraton Kecskemét

A 2013-ban megnyitott szálloda immár tíz éve meghatározó szereplője a hazai rendezvényturizmusnak. A szálloda 1400 négyzetméteres konferenciaközpontja (450 fős bálterem, kiállítói tér, 5 szekcióterem) számos rendezvénynek adott otthont az elmúlt években. A 136 szobás hotel – részben a tetőtéri fitnesz & spa részleg miatt – a városba látogató turistáknak is vonzó szálláshely.

Jelöltünk: Four Points by Sheraton Kecskemét

Fotó: Four Points by Sheraton Kecskemét

A vendégkör elsődlegesen az üzleti és MICE-turizmusra épül, és 2022-ben már eredményes évet zárt a hotel, megközelítve a válság előtti kapacitáskihasználtságát.

Szavazzon Ön is az üzleti turizmus legjobbjaira!

 

Az idei évben 10+1 kategóriában hirdetünk győztest. A díjakat 2023. június 14-én az ÖbölHáz Rendezvényközpontban megtartott ünnepélyes fogadás keretében vehetik át a győztesek és a közönségnyertesek, a szűkített listán jelen lévő vállalkozások jelenlétében.

 



Nyitókép: 123rf.com