Naprakész üzleti tudást és inspirációt ad a Corvinus és az ExxonMobil együttműdése

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 28. 09:23

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzi kapcsolatát az oktatás-kutatásban, valamint a gazdasági szférában.

Stratégiai megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és az ExxonMobil (EM) Hungary Kft.

„A Corvinusnak megkerülhetetlen és magától értetődő csomópontként kell működnie a tudományos, az oktatási és a gazdasági világ között" – hangsúlyozta a stratégiai együttműködés aláírásakor Anthony Radev, a Corvinus elnöke. Az EM Hungary-val megkötött megállapodás kitűnő lehetőség arra, hogy a hallgatók első kézből jussanak naprakész üzleti tudáshoz, a gyakorlati szakemberek a legfrissebb tudományos ismeretekhez, oktatóink pedig inspirációhoz további kutatásokhoz, tantárgyfejlesztésekhez.

A kooperációnak köszönhetően az EM Hungary hozzájárul az oktatás gyakorlatorientáltságához: szenior menedzserei rendszeresen tartanak majd szakmai előadásokat, szemináriumokat saját vállalati tapasztalataikról, iparági példákról. A hallgatók a tavaszi félévtől olyan projektmunkákban is részt vehetnek, amely az EM Hungary működésére épül.

Az együttműködés alapján a vállalat mentorálással egybekötött szakmai gyakorlati lehetőségeket is kínál a hallgatóknak arra, hogy a tanultakat munkahelyi környezetben alkalmazzák, tapasztalatot szerezzenek és fejlesszék szakmai készségeiket.

Stratégiai megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem és az ExxonMobil (EM) Hungary Kft.

Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem

Az EM Hungary kiemelt munkáltatóként vesz részt a Corvinus által félévente megrendezett Karrier Expókon is.

A Corvinus a SEED Executive Schoollal együttműködve vezetői képzéseket kínál az EM Hungary-nak az aktuális üzleti trendek és a friss tudományos tapasztalatok átadására, emellett oktatói-kutatói a cég rendezvényein olyan témákban is előadhatnak, amelyek befolyásolhatják a vállalat jövőjét, működését. Az intézmény félévente tudományos fórumot biztosít az EM Hungary -nak a közös gondolkodás, a piaci és iparági igények, kockázatok és kihívások felismerésére, kezelésére. Emellett a cég a Corvinus stratégiai partneri közösségi találkozóin részt vállal az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködésekben, valamint az egyetem stratégiai irányairól szóló párbeszédekben.

Hogy az egyetem kutatásai szerint mi jár a fiatalok fejében, arról ebben a cikkben számoltunk be részletesen.