Új megbízott operatív vezérigazgató a Hunguest Hotels élén

Forrás: turizmus.com

 2020. január 16. 19:58

2020. február 1-jétől Cserven Tibor eddigi gazdasági vezérigazgató-helyettest nevezték ki a Hunguest Hotels megbízott operatív vezérigazgatójává. A most leköszönő Hülvely István csaknem 25 év után, január végével távozik Magyarország legnagyobb szállodaláncától.

A jövőben hatékonyabb szervezeti struktúra mellett teljesen megújulhat az Opus Global Nyrt. turisztikai divíziójának részét képező Hunguest Hotels hazai szállodaportfóliója – tájékoztatta szerkesztőségünket az Opus Global Nyrt.

Cserven Tibor 2013 óta a Hunguest Hotels Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese, azt megelőzően pénzügyi és számviteli vezetője volt a szállodavállalatnak. A megbízott vezérigazgató legfontosabb feladatának azoknak a nagyszabású fejlesztéseknek a megkezdését tartja, melynek során a Hunguest Hotels alapvetően négycsillagos, illetve úgynevezett superior négycsillagos kategóriájú szállodalánccá alakul a következő években.

A tulajdonos Opus Global Nyrt. vezérigazgatója, Gál Miklós köszönetet mondott Hülvely Istvánnak, akinek a vezetése alatt Magyarország legnagyobb szállásadó vállalata lett a Hunguest Hotels.

Hülvely István 1997-ben került vezérigazgatóként a Hunguest Hotels élére. A Konzum-csoport 2016-os tulajdonszerzését követő akvizíciók menedzselése is hozzá köthető, illetve irányítása alatt integrálódott a Hunguest Hotelsbe a Balatontourist.

Az Opus Global Nyrt. leányvállalata, a Hunguest Hotels lánc 26 szállodát (19 magyarországi és 5 külföldi, saját érdekkörben lévő hotelt, emellett franchise-szerződéssel további 2 szállodát) tudhat soraiban, míg a Balatontourist saját üzemeltetésben, illetve franchise-rendszerben 10 kempinget működtet a Balaton körül.