Csődegyezséget kötött a Bónusz Brigád a hitelezőivel

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 09. 17:56

A Bónusz Brigádnak sikerült csődegyezséget kötnie a hitelezőivel. A kuponos oldalon a csődvédelem alatt is kaphatók szolgáltatások és utazások – közölte a cég.

A cég közleményében emlékeztetett: a koronavírus-járvány rendkívüli helyzetet teremtett a világban és Magyarországon is. Az utazási és egyéb szolgáltató szektorok bedőlése, a vásárlási szokások megváltozása a Bónusz Brigádot is nehéz helyzetbe hozta – fogalmaztak.

A kuponos cég még áprilisban kért csődvédelmet, miután fizetési nehézséggel küzdött és tartozott partnereinek. A csődeljárást azért kérte, hogy egyezséget tudjon kötni a hitelezőivel és így elkerülje a felszámolást.

Közleményükben azt ígérik, a csődvédelem alatt is kaphatók szolgáltatások és utazások a kuponos oldalon, de a folyamat lezárása után újra termékeket is vásárolhatnak majd a felhasználók.

A közösségi vásárlásra épülő kuponos üzleti modellt – amelynek működését ebben a cikkben elemeztük – a 2008-2009-es gazdasági világválság hívta életre. A Bónusz Brigád az amerikai Groupon cég üzleti modelljét alkalmazza. A közösségi vásárlás első magyar képviselője már több mint négymillió bónuszt értékesített tízéves működése során, és indulása óta közel 11 ezer szolgáltató partnere volt – közölték.

(Borítókép: 123rf.com)