Dolgozóinak több mint felét elküldi a Hunguest Hotels

Forrás: turizmus.com

 2020. április 28. 17:01

Csoportos létszámleépítésről döntött szállodáinak felújítása miatt a Hunguest Hotels Zrt. A májusban indítandó létszámcsökkentési folyamat a dolgozók több mint 50 százalékát érinti – tájékoztatta szerkesztőségünket a tulajdonos Opus Global Nyrt.

A Hunguest Hotels igazgatósága március 18-án döntött arról, hogy szünetelteti szállodáinak működését a koronavírus járvány turisztikai ágazatot ért következményei miatt, továbbá az eredeti tervek szerint decemberben kezdődő szállodafelújításokat a pandémiás helyzetre való tekintettel korábbi időpontokra ütemezik át. (Korábban megírtuk, hogy a felújítások 14 szállodát érintenek.)

Mivel a munkálatok teljes zárás mellett huzamosabb ideig, akár két évig is eltarthatnak, az igazgatóság április 22-i ülésén döntött a csoportos létszámleépítési folyamat megindításáról, amely elsősorban ezeknek a hoteleknek a munkavállalóit érinti. Az intézkedésre az állami foglalkoztatási szerv, az Üzemi Tanács és a Szakszervezet bevonásával, a hatályos munkaügyi szabályoknak megfelelően kerül sor – írták a közleményben.

A Magyarország legnagyobb vidéki szállodaláncát tulajdonló Opus Global Nyrt. hangsúlyozta: elhelyezkedési tanácsadással, életvezetési coach-csal és átképzési támogatással segítik az érintett dolgozókat. A nagyszabású felújítások végeztével pedig az addigra már négycsillag, illetve négycsillag superior minősítésű hotelekben ismét jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására nyílik lehetőség.

A tervek szerint a Hunguest Hotels szállodák többsége – a továbbra is állományban maradó dolgozókkal – nyár közepén újra megnyithatja kapuit a vendégek előtt, a pontos dátumról azonban a járványhelyzet függvényében később várható felelős tulajdonosi döntés.

A most üresen álló Hunguest-szállodák többsége nyáron újranyithatja kapuit

Fotó: Facebook / Hunguest Hotel Pelion

Kapcsolódó cikkek

Gyászol a Hunguest Hotels

2020. március 30.