Donautica: új, minőségi élettér a Holt-Dunán

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2019. június 18. 13:52

Az egykori vállalati üdülőből építészeti nívódíjra jelölt hotel-apartman-étterem komplexumot alakítottak ki a Tolna megyei Fadd-Dombori üdülőterületén.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, tavaly ősszel négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodát és éttermet avattak a Tolna megyei Fadd-Domboriban. A Donautica Hotel a tavalyi soft opening után idén január elsejétől szélesre tárta kapuit a vendégek előtt, és ma már teljes kapacitással üzemel.

Nemrégiben egy hotelbejáráson közelebbről is megismerkedtünk az építészeti nívódíjra jelölt komplexummal, amit a magyar nagyvállalkozó, dr. Varga József, az állatgyógyszereket forgalmazó szekszárdi Tolnagro Cégcsoport tulajdonosa magánberuházásként hozott létre.

A butikhotelben 11 tematikus, egyedi berendezésű luxusszoba, a hotel és a Duna holtága között található parkban 6 luxusapartman várja a vendégeket.

Luxusbungalók

Fotó: Kis Zoltán (Gadget)

Az egykori Dombori Beach helyén kialakított 58 férőhelyes, mintegy 800 négyzetméter alapterületű Donautica szálloda elődje a 22. számú Állami Építőipari Vállalat üdülője volt, ahol az atomerőmű építésén dolgozó lengyel vendégmunkások is laktak.

A mintegy másfél milliárdos beruházás során a szállodához tartozó vízpartról több ezer köbméter iszapot szállítottak el, és a partszakaszt 1700 köbméternyi Duna-homokkal töltötték fel.

Vízparti nyugalom

Fotó: turizmus.com / Szerdahelyi Krisztina

A letisztult vonalvezetésű, minőségi anyagokból épült komplexum kialakításánál Varga József tulajdonos és az őt segítő, dizájnerekből és belsőépítészekből álló szakembergárda nagy gondot fordított arra, hogy a Donautica egyszerre legyen mai, a vendégek számára vonzó, ugyanakkor élhető és természetközeli.

A közvetlenül a Duna parton elhelyezkedő étterem-hotel-apartman komplexumhoz park, élménymedence, panorámás szaunaház, napozóegységek, saját partszakasz és pihenőstég is tartoznak.

A szálloda látványéttermének konyháját Sárközi Péter séf vezeti, a fiatalos, lendületes, újításokra nyitott csapat szinte teljes egészében környékbeli termelők alapanyagaival dolgozik. A szezonálisan megújuló étlap a dél-dunántúli specialitásokon túl nemzetközi fogásokat is kínál.

Sárközi Péter séf

Fotó: Kiss Zoltán (Gadget)

Az ételek mellé összesen 200 fajta borból lehet választani, nem csak a Pannon Borrégió kínálatából. Céljuk, hogy a Donautica konyhája olyan kulináris élményt nyújtson, amiért önmagában érdemes ide látogatni. A gasztronómiai programokat tematikus bor- és sörvacsorák színesítik, de rendeztek már nagy sikerű „DiningDark” estet is, amikor a vendégek bekötött szemmel – s ezáltal felfokozott íz- és szagérzékeléssel – fogyasztották el az erre az alkalomra kreált fogásokat.