Nagyon népszerű a Pénzmúzeum panorámaterasza

Forrás: MTI

 2023. július 20. 13:10

A Pénzmúzeum Panoráma Teraszra a megnyitását követő első hónapban 10 ezer látogató volt kíváncsi - közölte a múzeum. Közleményük szerint a kiemelkedően magas látogatószám elérését segítette a Múzeumok éjszakájának közönsége is, akkor megközelítőleg háromezer látogatót fogadtak.

Mint megírtuk, június 16-án bővült az új attrakcióval a Pénzmúzeum és Látogatóközpont kínálata. A terasszal egy olyan urbanisztikai különlegességet nyújtott át a Magyar Nemzeti Bank a lakosságnak, amely a nyilvánosság előtt – működése közel 100 évében – nem volt látogatható.

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja egy unikális épület tereinek szélesebb körű megismertetése - mutatnak rá a közleményben.  Hozzátették, hogy az ebbe az irányba tett első lépés az Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig című új, áprilisban megnyílt időszaki kiállítás volt, amely az ingatlan múltján és jelenén keresztül Sándy Gyula építészmérnökre helyezi a fókuszt.

A második lépés az ingatlan Széll Kálmán tér felöli tetőteraszának megnyitása:innen és a körtoronyból lepillantva a vendégeknek lehetőségük nyílik új perspektívából szemlélni a várost. A tetőteraszon egy kávézó is helyet kapott.
A tájékoztatás szerint az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz idén egyelőre a múzeum látogatói számára érhető el. A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik.

penzmuzeum_terasz

Pénzmúzeum Panoráma Terasz idén egyelőre a múzeum látogatói számára érhető el

Fotó: Pénzmúzeum

A Pénzmúzeum attrakcióinak száma a terasszal háromra bővült. A közlemény szerint érdemes a látogatást a Pénz útja kiállításon kezdeni, ezt követően a Pénzmúzeum Panoráma Teraszról letekinteni a városra, majd elsétálni a Szőke Gábor Miklós által életre hívott Csodaszarvas-szoborhoz.