Egy tokiói étterem megtiltja a telefonozást evés közben

Forrás: turizmus.com

 2023. április 03. 15:56

A japán ramen éttermekben ki nem mondott szabály, hogy gyorsan együk meg az ételünket, majd hagyjuk is el az üzlethelyiséget. Egy étteremtulajdonos annyira komolyan veszi ezt a szokást, hogy megtiltotta vendégeinek, hogy evés közben telefont használjanak.

Kota Kai a tulajdonosa és üzemeltetője a tokiói Debu-chan étteremnek – ami japánul "pufókot" jelent –, amely idén júniusban ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. A levesező tulajdonosa azt tapasztalta, hogy vendégei közül azok vártak a leghosszabb ideig a levesei megkóstolásával, akik a telefonjukat nyomkodták, videókat böngésztek rajta, így több perc is eltelt, mire fogyasztani kezdtek volna – írta meg a CNN.

Sok helyen ez nem lenne akkora probléma, de a Debu-chan tulaja egy olyan regionális ramen-t szolgál fel, amely szerinte "a türelmetlen emberek számára született." Az általa felszolgált vékony tészták mindössze egy milliméter szélesek, így nagyon gyorsan nyúlni és romlani kezdenek. E logika szerint pár perc várakozás is rossz ételélményt eredményezhet.

Pár perc mobilozás is sokkal rosszabb minőségű ételt eredményezhet

Fotó: 123rf.com

 

Márciusban úgy döntött, hogy megtiltja a vendégeknek, hogy étkezés közben okostelefonokat használjanak a forgalmas időszakokban.

"Amikor az ülőhelyek megtelnek, és azt látom, hogy az emberek abbahagyják az evést és inkább az okostelefonjukat bámulják, szólok nekik, hogy hagyják abba" - mondja Kai. Hozzáteszi, hogy nem helyezett ki táblákat, amelyek arra kérik az embereket, hogy tegyék el a telefonjukat, ehelyett egyénileg beszél a vendégeivel.

A Debu-chan nem az első hely, ahol az okostelefonok étkezés közbeni használatával kapcsolatos problémák előtérbe kerültek. Itthon márciusban már negyedszerre rendezték meg a „Mobil Off, Élmény On" hetet öt fővárosi étteremben, ahol azok a családok akik mobilmentesen étkeztek, ingyenes gyerekmenüben részesültek.