Elektronikus flipchartokról mesélnek a budapesti Continental Hotelben

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2024. március 25. 08:33

A Zeina Hotels legnagyobb méretű, 272 szobás, négycsillagos szállodája mind az emeleteken, mind a földszinti rendezvényterekben komoly változáson ment keresztül az elmúlt hónapokban.

Géher Zoltán, a Zeina Hotels (Prestige-, Continental- és Boutique Hotel Budapest) brand managere mind a szabadidős, mind a MICE-vendégek számának jelentős felfutását, a ház forgalmának komoly növekedését várja 2024-ben.

Géher Zoltán, a Zeina Hotels brand managere

Fotó: Zeina Hotels

Tájékoztatása szerint a Continental Hotel Budapestben teljesen új designt kaptak az emeleti folyosók és a vendégszobák, valamint 250 fürdőszoba is megújult, új burkolatok és új felszerelések várják a vendégeket.

Ennél is fontosabbnak nevezte, hogy mind az öt rendezvényterem világos burkolatokat kapott a korábbi, sötétbarna tónusú helyett, továbbá megújult a termek világítása is, immáron lehetőséget kínálva a szinte tetszőleges színű és változású fények beállítására.

 

Megújult rendezvénytechnika

Géher Zoltán mégis a rendezvénytermek új technikai eszközeire a legbüszkébb. A nagyteremben beépítettek egy 640 x 190 cm-es, három részre is osztható ledfalat, amely full HD minőségben jeleníti meg a képeket, filmeket, prezentációkat.

A méretes ledfalon már akkor is jól olvasható a szöveg, amikor még nincs behúzva az elsötétítő az egyébként természetes fényt is kapó teremben

Fotó: Zeina Hotels

A P2 típusú, 960 x 3200-as felbontású ledfal éles szögből is kiváló képi élményt kínál a rendezvények résztvevőinek. Olyan magasságban helyezték el, hogy az előadók véletlenül se takarhassák ki a kivetített képek egyetlen részletét sem a dobogón állva, vagy sétálva. A ledfal akár vezeték nélküli HDMI csatlakozást is kínál, s gyakorlatilag minden, a rendezvényiparban fontos programot lehet rajta futtatni.

A két összenyitható, középméretű teremben pedig felszereltek egy-egy LSK Meeting Display-t, amely a mai kor igényei szerint szinte korlátlan lehetőségeket kínál akár a helyszínen, akár a világ másik végén lévő prezentálóknak. A Géher Zoltán által csak elektronikus flipchartnak titulált eszköz sokak számára talán a labdarúgó-mérkőzések szünetében bemutatott szakértői kommentekből lehet ismerős, amikor egy-egy csapat játékosainak mozgását, helyezkedését úgy elemzik, hogy a képernyőt ujjukkal megérintve húznak vonalakat, rajzolnak köröket, hogy azután, ha kell, „le is töröljék” azokat. A képernyő arra is képes, hogy az előadó kézírással rá írt és esetleg nehezen olvasható szövegeit egy pillanat alatt beolvassa, s nyomtatott betűkkel megjelenítse magyar vagy angol nyelven.

Írni is lehet az elektronikus flipchartra

Fotó: Zeina Hotels

Kérdésünkre a Zeina Hotels brand managere elmondta, ezekre a beruházásokra elengedhetetlenül szükségük volt, hiszen versenyt kell futniuk a sok-sok száz új szobát és a legkorszerűbb technikai felszerelést kínáló, újonnan piacra lépő szállodákkal. De legalább ilyen fontos a vendégszobák megújulása is, mivel a fővárosnak ebben a negyedében (a pesti bulinegyed – a szerk.) sorra nyílnak a 80-100 szobás, 3-4 csillagos szállodák, s elképesztő méreteket ölt a kifejezetten befektetési céllal megvásárolt és átalakított airbnb-típusú lakások szaporodása.

 

Személyi változások

Géher Zoltán fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy megújult a Zeina Hotels vezetőinek csapata is. Korábban már a Turizmus.com is bemutatta az új értékesítési igazgatót, de a közelmúltban új szereplőkkel erősítettek a marketing- és a HR menedzseri pozíciókban is.

Hiába a legjobb felszereltség, ha nincs rátermett és odaadó csapat, amelyik élettel tölti meg a házat – hangsúlyozta a brand manager. Ezért a tulajdonossal úgy határoztak, hogy a Covid-válság utáni sikeres talpra állást, valamint a kimagasló 2023. évi teljesítményt értékelve amolyan, pihenéssel egybekötött csapatépítésre viszi a három ház vezető munkatársait. A közelmúltban 17 kollégájukkal Mallorcán töltöttek néhány napot.

A kiváló vezetők megtalálása és megtartása mellett nagyon fontosnak tartják az utánpótlás kinevelését is. Elképzelésük szerint szakképzésben tanulókat tréningeznek, illetve képeznek majd rendszeresen. Ennek előzményeként a közelmúltban fogadtak és tréningeztek 18 magyar nemzetiségű, erdélyi diákot, a közeljövőben pedig hasonló csoportot várnak Szlovákia magyar lakta területéről is.

(Borítókép: a Continental Hotel Budapest lobbija)