Ötcsillagos bolgár tengerparti szállodával bővült az Ensana portfóliója – fotók

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 01. 16:29

Az idei évben tovább bővül az Ensana gyógyszállodáinak sora, a bolgár tengerparti Saints Constantine and Helena üdülőhelyen található Aquahouse Hotel & Spa szálloda csatlakozik a Magyarországon is jelen lévő márkához – tudta meg a Turizmus.com.

Az újonnan épült ötcsillagos szálloda 2022-ben nyitotta meg kapuit az üdülővárosban, mely Bulgária első fekete-tengeri desztinációjaként több mint száztíz éve, 1908 óta fogad vendégeket. A közvetlen tengerparti fekvésű Aquahouse Hotel & Spa néhány kilométerre található Várnától, a bolgár tengerpart legnagyobb városától. Ez lesz az első bulgáriai szálloda az Ensana márka portfóliójában.

Az Aquahouse Hotel & Spa 25 méterre fekszik a tengerparttól

Fotó: Ensana

Az Ensana október elsejétől veszi át az Aquahouse Hotel & Spa vezetését, hogy szakértelmével segítse a zökkenőmentes üzemeltetést és a természeti erőforrások alkalmazásán alapuló egyedi egészségkoncepció bevezetését ezen az izgalmas helyszínen.

„Örömünkre szolgál, hogy az Ensana márka bolgár terjeszkedésével ismét egy olyan országba lehetünk jelen, amelynek gazdag fürdőtörténete egészen az ókori római időkig nyúlik vissza – mondta el lapunknak Halmos Frank, az Ensana vezérigazgatója. – Tengervíz, napsütés, valamint gyógyító ásványvíz – a legrégebbi fekete-tengeri üdülőhely egyedülálló természeti erőforrásai új szállodánkban mind megtalálhatók."

A Fekete-tengerre vagy a parkra néző 411 szoba és lakosztály mellett a szálloda igazi medenceoázis, hiszen területén 5 szabadtéri és 6 fedett medence közül választhat a vendég, a zöld növényekkel körülölelt kertben pedig a teljes nyugalom érzését élheti át. A hotel széles körű szolgáltatási palettája kiváló feltételeket kínál a tökéletes kikapcsolódáshoz, sportoláshoz, egészségfejlesztéshez és rehabilitációhoz – hangsúlyozza az Ensana.

A szállodában összesen 11 medence közül választhat a vendég

Fotó: Ensana

A gyógyászati részlegen használt hipertermikus ásványvíz kulcsfontosságú a komplex egészségkoncepcióban, hidrokarbonát, nátrium-kalcium-magnézium tartalma többféle balneoterápiás kezelés során alkalmazható hatékonyan (pl. szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszervi, idegrendszeri problémák).

Az Európa-szerte jelenleg 27 gyógyszállodát üzemeltető Ensana márkához Magyarországon öt szálloda tartozik, lényegében a Danubius Hotels korábbi gyógyszállodái, Budapesten a két margitszigeti hotel, a két hévízi (Aqua és Thermal), valamint a sárvári ház. A cég élére 2022 novemberében nevezték ki új vezérigazgatónak a magyar származású Halmos Frankot.

Íme még néhány kép az új bolgár hotelről.

Fotók: Ensana