Nemzetközi építészeti díjat nyert a szikla formájú magyar szálláshely

Forrás: turizmus.com

 2023. március 07. 17:54

A Balaton-felvidéken található Szikla nevű szálláshely nyerte a London Creative Awards 2022 építészeti díját.

A noszvaji TreeHouses és a Hello Wood közös projektjeként megvalósult, „Szikla” nevű kabinház rangos díjat tudhat a magáénak, ugyanis a London Creative Awards (LICC) építészet kategóriájának nyertese lett. A hírt a Hello Wood osztotta meg  közösségi oldalán. A nemzetközi versenyre több ezren pályáztak hat különböző kategóriában – írja a welovebalaton.hu.

Nívós díjat kaptak a "Szikla" kabinházak

Fotó: TreeHouses

A Kapolcs és Vigántpetend közötti Csórompusztán található hat darab egyforma kabinházat a sziklák formái ihlették, az enteriőrt a minimalizmus, a skandináv stílus jellemzi. A pároknak kitalált szálláshelyek mindennel fel vannak szerelve, ami egy négycsillagos szállodai szobában megtalálható.

“A különleges formájú épületekben vegyítettük a hagyományos épületszerkezetek a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal. Ennek köszönhetően ezek a házak hagyománytisztelők, ugyanakkor innovatívak. Az épületek gépészeti és épületszerkezeti kialakítása lehetővé teszi a négy évszakos komfortos használatot” – mondta lapunknak korábban Fülöp Tamás, a kabinok projektépítésze.

Az egyedi szálláshelyet indulásakor részletesen ebben a cikkünkben mutattuk be.