Erős szezont zárt a Hunguest Hotels

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 13. 10:09

A lánc vidéki egységeiben idén dinamikusan nő a magyar vendégektől származó árbevétel, köszönhetően az általánosan jobb jövedelmi viszonyoknak, valamint a belföldi turizmust élénkítő SZÉP-kártyának.

Az éves szinten jellemző, átlag 70 százalékhoz közelítő szobafoglaltság a főszezoni hónapokban jóval magasabb volt, augusztusban például láncszinten több mint 85 százalékos volt ez a mutató – mondta a Magyar Nemzetnek Hülvely István vezérigazgató.

Ugyanazon szállodákat vizsgálva a múlt évhez képest közel 8 százalékkal magasabb nettó árbevételt tudhat már maga mögött a szállodalánc az idén.

A Hunguest Hotels-szállodákban a magyar turisták idén az árbevétel 60 százalékát adták. A vezérigazgató megjegyezte, a belföldi és a külföldi vendégek esetén is sikerült érzékelhetően növelniük az átlagárakat.

A Hunguest Hotel Flóra Egerben

Fotó: hunguesthotels.hu

A külföldiek többsége a környező országokból érkezik a Hunguest-szállodákba, évek óta Csehország vezeti a top küldőországok listáját, megelőzve – sorrendben – Németországot, Romániát, Ausztriát, Szlovákiát, Lengyelországot és Szerbiát.

A szakember szavai szerint megfelelt a várakozásaiknak, hogy a SZÉP-kártya forgalma jelentősen megugrott 2019-ben a cafeteriaelem kedvező adózási szabályai miatt.

A Hunguest Hotelsnél az év első nyolc hónapját vizsgálva a tavalyi bázisidőszakhoz képest több mint 30 százalékkal nőttek a SZÉP-kártyákról beváltott összegek.

A belföldi turizmus élénkítésének változatlanul nagyon fontos eszköze  ez a béren kívüli juttatási forma. „A szállodahálózat teljes árbevételének évek óta nagyságrendileg a 10 százalékát adják a pihenőkártyás vendégek” – tette hozzá Hülvely István.

A vendégek átlagos tartózkodási ideje a wellness és pihenés céljából érkező belföldiek esetén három éjszaka volt a hotelekben, míg a messzebbről és inkább gyógyüdülési céllal érkező német vendégeknél a 8-10 éjszaka a jellemző.

A szállodavállalat jövőbeli terveiről ebben a cikkünkben írtunk korábban.