Az Év Fiatal Szállodása a kitartásban, az önképzésben és a szabályokban hisz – podcast

Forrás: turizmus.com

 2024. március 18. 12:42

Lőrincz Dániel, az Ensana Grand és Thermal Margitsziget szállodák étteremigazgatója nyerte el idén a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Év Fiatal Szállodása díját. Az ifjú szakember a Trend FM Turizmus.com című műsorának vendége volt egy rövid bemutatkozás erejéig.

A fiatal szakembert 12 jelentkező közül választotta ki a szakmai zsűri. Az MSZÉSZ pályázatának célja, hogy példaképeket állítson a fiatal kollégák, pályakezdők elé, és rávilágítson arra, hogy a ranglétra megfelelő alázattal, szorgalommal és a szakma iránti szeretettel, gyorsan végigjárható.

Ennek tükrében nem is meglepő, hogy Lőrincz Dániel ebben a néhány perces beszélgetésben is kiforrott szakmai látásmódról és a hivatása iránti maximális alázatról tesz tanúbizonyságot.

Fiatal szakemberként három kulcsfontosságú tulajdonságban látja sikereinek titkát. Az egyik a kitartás és a kudarcok megfelelő kezelése, hogy sose adjuk fel. Ha hibázunk, azok ne eltántorítsanak, hanem lássuk meg, mit taníthat nekünk az adott helyzet. A podcastban saját tapasztalatiból vett példa is hallható.

A másik a folyamatos képzés, tanulás. Ő maga is rendszeresen részt vesz szakmai rendezvényeken és bemutatókon, figyeli a nemzetközi trendeket. Célja, hogy ezáltal mindig meg tudjon újulni, és ebből minél többet tudjon átadni a kollégáknak és a vendégeknek.

A harmadik a szabálykövetés: szeret rendszerezett, szabályozott világban élni, mert úgy látja, ez adja meg a működés következetességét, a csapatmunka harmóniáját.

Lőrincz Dániel nyerte el az Év Fiatal Szállodása 2023 címet

Fotó: Tamás Pál

Mindemellett fontosnak, sőt elengedhetetlennek tartja, hogy minden kezdő fiatal számára legyen egy szakmai példakép, egy mentor, aki irányba teszi, és tanítja, korrigálja, segíti, inspirálja.

Lőrincz Dániel büszke rá, hogy fiatal kora ellenére valamennyi kollégájának bizalmát és elismerését élvezi. Nagy múltú szállodáról van szó, ahol néhány kolléga a szakember születése óta ott dolgozik. Büszke rá, hogy velük is megtalálja a hangot, és elfogadják őt vezetőjükként.

A teljes interjút, amelyet Érczfalvi András készített, a nyílra kattintva lehet meghallgatni.