Lőrincz Dániel lett az Év Fiatal Szállodása

Forrás: turizmus.com

 2024. március 08. 23:55

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által kiírt Év Fiatal Szállodása 2023 pályázatra 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők, igazgatók nevezhettek. A címet Lőrincz Dániel, az Ensana Grand & Thermal Hotel Margitsziget étteremigazgatója nyerte – derült ki a pénteki díjátadón.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy támogassa a fiatal tehetségeket. Az Év Fiatal Szállodása pályázat célja, hogy példaképeket állítson a fiatal kollégák, pályakezdők elé, és rávilágítson arra, hogy a ranglétra megfelelő alázattal, szorgalommal és a szakma iránti szeretettel, gyorsan végigjárható – emelte ki az MSZÉSZ.

Az idei évben 12 sikeres fiatal döntött úgy, hogy megméretteti magát és megmutatja, hogy már 30 évesen is el lehet érni az álmokat: lehet szállodát vezetni, luxusszállodában részlegvezetőként dolgozni, irányítani egy egész rezervációs vagy sales csapatot, vagy akár külföldi tapasztalatot szerezve Magyarországon sikeressé válni.

A zsűri döntése alapján a legjobb négy pályázó Czilják Barbara (Danubius Hotels Zrt., reservation manager), Rajki Dóra (Ambient Hotel & AromaSPA és Corso Hotel Pécs, director of sales & marketing), Lőrincz Dániel (Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget, éttermi igazgató) és Sikó Botond (Hotel Moments Budapest, front office manager) lett.

A pályázat végeredményét az Év Szállodája és Év Fiatal Szállodása Díjátadó Gálán, péntek este hirdették ki a Hilton Budapest báltermében. Az Év Fiatal Szállodása 2023 címet Lőrincz Dániel, az Ensana Grand&Thermal Hotel Margitsziget étteremigazgatója nyerte.

Az Év Fiatal Szállodása 2023 címet elnyerő Lőrincz Dániel (középen) Parti János zsűrielnökkel (b) és Flesch Tamás MSZÉSZ-elnökkel (j)

Fotó: Tamás Pál

A nyertes az egyedi díszoklevél mellett, többek között ezer eurót, az ország vezető szakembereivel történő többalkalmas konzultációt, sajtómegjelenéseket, az MSZÉSZ Év Technológiai Újítása 2024 pályázat zsűrijébe való meghívást, valamint a Magyar Turizmus Akadémia 2024 őszén induló Vezetői Akadémia programsorozatában való részvételt nyert.

A zsűri díja mellett az MSZÉSZ idén bevonta a szakmát, hogy online szavazatokkal támogassák a kollégákat. Három nap alatt több mint 5100 érvényes szavazat érkezett be és szoros versenyben az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat közönségdíját Darabos Zoltán, a mórahalmi Colosseum Hotel F&B managere nyerte el.

Az Év Fiatal Szállodása 2023 pályázat közönségdíjasa, Darabos Zoltán (középen) Parti János zsűrielnökkel (b) és Flesch Tamás MSZÉSZ-elnökkel (j)

Fotó: Tamás Pál

A pályázatokat elismert szakemberekből álló zsűri értékelte: Popovits Éva, az Accor Hotels közép-kelet-európai kereskedelmi igazgatója, Parti János, a Marriott International, Budapest, multi-property director of sales & distribution és Varga Csaba, a Danubius Hotels Zrt. üzemeltetési és HR-vezérigazgató-helyettese.

A pénteki díjátadón az MSZÉSZ kihirdette az Év Szállodája 2023 pályázat nyerteseit is, hogy kik ők, kiderül ebből a cikkünkből.