Kihirdette az Év Szállodája verseny nyerteseit az MSZÉSZ

Forrás: turizmus.com

 2024. március 08. 23:58

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) idén januárban ismét meghirdette a presztízsértékű Év Szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségében. A nyerteseket ünnepélyes gálaest keretében hirdették ki pénteken.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2013-ban azzal a céllal hívta életre a pályázatot, hogy a szektor kiemelkedő szállodáit példaképként állítsa az iparág elé és a vendégek figyelmét is felhívja a magas minőségű szolgáltatásokat kínáló hotelekre. A szállodákat nem csak a kínálati színvonaluk szempontjából értékeli a zsűri, hanem a pályázatban bemutatott példaértékű személyzeti politikát, az üzemeltetést segítő innovatív fejlesztéseket, a kidolgozott, a szálloda minden munkavállalóját érintő CSR stratégiát, illetve a versenytársakhoz viszonyított piaci teljesítményt is figyelembe veszi.

Az Év Szállodája 2023 pályázat nyerteseit március 8-án, a Hilton Budapest szállodában tartott ünnepélyes gálaesten hirdették ki. Köszöntőt mondott Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese.

Az Év Szállodája 2023 cím kategórianyertesei:

  • 5* kategóriában: Hilton Budapest
  • fővároson kívüli 4*„full service" kategóriában: Thermal Hotel Visegrád
  • Budapest 4* „limited service" kategóriában: Hotel Vision Budapest
  • fővároson kívüli 3* kategóriában: Elixír Medical Wellness Hotel, Mórahalom
  • Budapest 3* „limited service" kategóriában: Bo18 Hotel

 

A zsűri különdíjakkal is kitüntette a legjobbakat:

  • Főnix különdíjban részesült a sikeres megújulásáért a debreceni, 5* superior kategóriájú Hotel Divinus.
  • A legjobb humánpolitikáért járó különdíjat a sárvári, 5* superior kategóriájú Spirit Hotel Thermal Spa nyerte, amely a munkaerőpiaci nehézségekre reagálva példaértékű személyzeti politikát, motivációs rendszert, juttatási csomagokat dolgozott ki.
  • Kiemelkedő piaci teljesítményjavulás különdíjjal ismerték el a bükfürdői, 4 csillagos Greenfield Hotel Golf & Spa-t, amely a felújítását követő újrapozicionálással, megfelelő árazási stratégiával kiugró üzemeltetési eredményjavulást ért el.
  • Innovációs különdíjat kapott a gyenesdiási, 4 csillagos Wellness Hotel Katalin, amely saját fejlesztésű szoftverekkel reagált az üzemeltetési nehézségekre.

 

Csoportkép a díjazott szállodák jelen lévő munkatársairól

Fotó: Tamás Pál

A Hilton Budapest méltán nyerte el a legjobb ötcsillagos szálloda díját, amit a gálaest során felszolgált exkluzív vacsora minőségével is bizonyított. A gálavacsorán több mint 200 szakember ünnepelte együtt a legjobb szállodákat és a tehetséges fiatalokat. Az estet moderáló Flesch Tamás MSZÉSZ-elnök minden indulónak megköszönte a pályázaton való részvételt, és reményét fejezte ki, hogy jövőre még többen jelentkeznek a megméretésre.

Az MSZÉSZ által felkért szakmai zsűri tagjai Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Kecskemét igazgatója, Szerdi Zsuzsanna, a Hotel Lycium Debrecen igazgatója, Schmidt Ferenc, a Crocus Gere Bor Hotel & Resort szállodavezetője, Fazekas Tamás, az Anantara, New York Palace Hotel igazgatója és Szauter István, a Frivex Consulting ügyvezetője voltak.

Az est során az is kiderült, ki nyerte az Év Fiatal Szállodása címet.