Duplázott a Bo18 Hotel az Év Szállodája kategórianyerteseként – interjú és videó

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. március 19. 18:21

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által meghirdetett Év Szállodája 2023 pályázaton a Budapest 3* „limited service" kategóriában, 2014 után immár második alkalommal, a Bo18 Hotel nyerte el. Interjúnk Erdélyi András operatív igazgatóval.

Mit jelent önöknek az Év Szállodája kategóriagyőzelem?

A kiemelkedő minőséget és a magas sztenderdeket elismerő Év Szállodája díjat nem a vendégek értékelése, hanem szakmai elbírálás alapján ítélik oda a szálláshelyeknek. A kategóriagyőzelem elsősorban a dolgozóink munkájának elismerése, amit az is bizonyít, hogy a teljes személyzet izgatottan várta a díjátadót,és már az este folyamán érdeklődtek az eredményről. A díj ugyanakkor a tulajdonosok számára is fontos visszajelzés arról, hogy sikerült megvalósítani elképzelésüket, amit eleinte a VIII. kerületi helyszín miatt sokan kétkedéssel fogadtak.

A győzelmet a kommunikációnkban is felhasználjuk: megjelenítettük online felületeinken, social media csatornáinkon, aláírásainkban, a plakettet pedig kitettük a dicsőségfalra, az előző, 2014-es elismerés mellé.

A szálloda melyik, egyediséget adó szolgáltatására a legbüszkébbek?

A hétvégenként üzemelő csokiszökőkúttól kezdve a felújított wellnessrészlegen át a pezsgős reggeliig számos dolgot fel tudok sorolni. Szállodánkat mégsem ezek, hanem maga a csapat teszi egyedivé! Kollégáink rengeteget dolgoznak azért, hogy a hozzánk érkező vendégeknek valóban különleges élményben legyen része. A személyzetnek mind a Bo18, mind a Bo33 esetén 9,7 pontos az értékelése, amire elképesztően büszkék vagyunk.

A Bo18 Hotel csapata az Év Szállodája 2023 díj átvétele után a díjátadókkal

Fotó: Tamás Pál

Milyen fejlesztésekről, innovációkról számoltak be a pályázatban?

Versenytársainkhoz hasonlóan természetesen mi is számos fejlesztést végrehajtottunk a költségek mérséklése érdekében. Növeltük a napelemek számát, a folyadékhűtőt nagyobb teljesítményű hőszivattyúkra cseréltük, LED-izzókat vásároltunk, jelenlét-érzékelővel láttuk el a kapcsolókat, perlátorokat szereltünk a fürdőszobákba, és még hosszasan sorolhatnám.Befektetéseink másik része a „Dream green" elnevezésű, saját fenntarthatósági program elindítására irányult. A szobákban PET-palackos víz helyett logózott üveg kulacsot helyeztünk el, mely a recepción szűrt vízzel feltölthető. Edukáljuk a vendégeket a napi takarítással kapcsolatban, a megspórolt összeget a „Plant a tree" projekt keretében faültetésre fordítjuk. Környezetbarát tisztítószerekre váltottunk, a fürdőszobai flakonjaink 100%-ban növényi alapúak, a tusfürdők, szappanok szintén eco label minősítésűek.

Milyen humán politikát alkalmaz a cég a munkaerő megtartására, motiválására?

Büszkék vagyunk rá, hogy a kollégák egy része már 2014-ben is csapatunk tagja volt, egynegyedük több mint nyolc éve dolgozik velünk, a recepción és az étteremben alig van fluktuáció. Ez a BoHotels komplex juttatási és bónuszrendszerének is köszönhető. Évente kétszer személyre szabottan értékeljük a teljesítményt, rendszeresen mérjük dolgozóink elégedettségét, számos béren kívüli juttatást (hűségbónuszt, karácsonyi bónuszt, születésnapkor extra szabadnapot, tanévkezdési támogatást stb.) adunk. Az F&B területén bevezettük a 38 órás munkahetet, van jutalommal járó hónap dolgozója és év dolgozója díjunk, belső és külső képzéseket biztosítunk, családi napot szervezünk.

A BO18 Hotel célja, hogy vendégeik otthon érezzék magukat egy barátságos és fiatalos légkörben

Fotó: BoHotels

Melyek a szálloda CRS tevékenységének főbb pontjai?

Többféle formában támogatjuk a Peter Cerny Alapítványt, a Menhely Alapítványt, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt. A nem luxus a táska kampány során kollégáink szociális érzékenysége is bebizonyosodott. A lecserélt takarókat, matracokat eladományozzuk. Az év végi ajándékcsomagok árát jótékonysági szervezeteknek juttatjuk el, a felajánlásról ajándékkártyán tájékoztatjuk partnereinket, melyet minden évben megújuló BoHotels naptár kíséretében küldünk el.

A verseny során a szállodai teljesítményt is értékelik. Ez hogyan alakult 2023-ban?

Nincs okunk panaszra. Kiváló sales csapatunknak is köszönhetően minden fontosabb mutatóban jelentős, akár kétszámjegyű növekedést tudtunk elérni. A mindenki által tapasztalt költségnövekedés ellenére sikerült szép eredménnyel zárni a 2023-as évet.

A Bo18 Hotel pályázatra készített, bemutatkozó videóját itt tudják megtekinteni: