Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád – interjú és videó

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2024. március 26. 12:35

A fővároson kívüli 4*„full service" kategóriában a Thermal Hotel Visegrád lett a nyertes a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Év Szállodája 2023 pályázatán. Interjúnk Polgár András vezérigazgatóval.

Mit jelent önöknek az Év Szállodája kategóriagyőzelem?

Elfogultak vagyunk magunkkal szemben, ugyanakkor szeretünk minden olyan megmérettetést, amelynek során mások értékelik teljesítményünket. Az idei évben erős volt a mondanivalónk, hiszen az elmúlt három és fél évben a teljes szállodánk megújult, az infrastruktúra mellett az arculatot és a szervezetet is modernizáltuk. Ehhez az ívhez és a Thermal Hotel Visegrád idei, 20. születésnapjához egyaránt jól illeszkedik a győzelem, amely mindezek ellenére meglepetésként ért bennünket.

Milyen fejlesztésekről, innovációkról számoltak be a pályázatban?

A Covid alatt az előre menekülést választottuk és átfogó felújítási programot indítottunk el. Az összes szobánk megszépült, új arculatot kaptak a közösségi terek, fejlesztettük a személyzeti infrastruktúrát, a családok jobb kiszolgálása érdekében játszóházzal bővítettük a szolgáltatási kört.

Tudatosan kerestük az energiahatékony működést biztosító lehetőségeket, így az energiaválság nem ért minket váratlanul. Modern hőszivattyús rendszert telepítettünk, gépészeti rendszerünk a mindenkori tőzsdei árfolyamhoz igazítja a gáz és az elektromos áram felhasználásának mértékét. Fel vagyunk készülve a termálvíz hasznosítására is, így a külső körülmények változására nagyon rugalmasan tudunk reagálni.

Nem állunk meg, megyünk tovább előre.

Saját applikációt fejlesztünk, a nyáron a konferenciaszint megújítása és a modern technikai eszközök beszerzése következik. Kidolgoztuk a wellnessrészleg felújítási koncepcióját, melyet 2025-ben szeretnénk megvalósítani.

A verseny során a szállodai teljesítményt is értékelik. Ez hogyan alakult 2023-ban?

Modern módon kommunikáljuk a házat, számos online értékesítési és marketingeszközt használunk, ezek dinamikus növekedést hoztak az eredményekben. 2019-hez képest közel megdupláztuk bevételünket, ami az infláció ellenére is előremutató. Számaink vetélkednek a fővárosi házak adataival, 2023-ban magas átlagár mellett éves szinten megközelítőleg 80%-os kihasználtságot értünk el, mindeközben pedig vendégelégedettségünk is növekedett.

A fővároson kívüli 4*„full service" kategóriában a Thermal Hotel Visegrád lett a nyertes a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Év Szállodája 2023 pályázatán

Fotó: Tamás Pál

Milyen humánpolitikát alkalmaz a cég a munkaerő megtartására, motiválására?

Legnagyobb értékünk a csapatunk, munkatársainknak köszönhetjük sikereinket. Éppen ezért dolgozói és családbarát programok sorát dolgoztuk ki a fluktuáció megállítására. Szinte minden hétvégén van valami családi program: vándorállatkert érkezik szállodánkba, vezetett túrákat szervezünk, ezek mellett jógára, személyi edzésre, masszázsra, táplálkozási tanácsadásra lehet jelentkezni. Megújítottuk a személyzeti étkezdét, tematikus esteket rendezünk, vattacukrot készítünk. Meghívtuk Szabadfi Szabolcsot (Szabi, a pék – a szerk.), aki mobilkemencében készítette el nekünk ebédre a pizzát. Nyáron két alkalommal egyhetes napközis tábort szervezünk a dolgozók gyermekeinek, ami a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt nagy sikert arat.

Melyek a szálloda CRS-tevékenységének főbb pontjai?

A segítő szándék a 20 évvel ezelőtti nyitás óta markánsan jelen van szállodánk életében. Minden eltöltött vendégéjszaka után fix összeggel támogatjuk a beteg gyerekek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítványt, rendszeresen odaállunk a helyi ügyek mellé, és ad hoc jelleggel is szívesen segítünk, magánemberként és szállodai szinten egyaránt.

A Thermal Hotel Visegrád pályázatra készített, bemutatkozó videóját itt tudják megtekinteni: