Felújítás miatt ideiglenesen bezárt a leányfalui termálfürdő

Forrás: turizmus.com

 2024. február 24. 12:40

2021-ben nagy volumenű beruházás kezdődött a leányfalui termálfürdőben: előbb a fürdő öltözőit és vizesblokkjait újították fel, majd a termálvizes kút felújítása történt meg. Idén folytatódik a korszerűsítés és a nagy porral járó, zajos felújítási munkák alatt a fürdő nem fogad vendégeket.

2024-ben a termálfürdőben megújul az aula, korszerűsödik a fürdő termálvíz felhasználása. A munkálatok már el is kezdődtek és az aula bontásának legzajosabb és nagy porral járó munkálatai alatt a fürdő nem fogad vendégeket, így február 19-től március 28-ig zárva tart – közölte a Facebookon Adorján András, Leányfalu polgármestere.

A jelenlegi beruházás fontos eleme a termálvíz felhasználás optimalizálása, és a medencékből túlfolyó csurgalékvizek összegyűjtése, a bennük található hőenergia kinyerése hőcserélőkkel, a mindehhez szükséges gépészeti felújításokkal – írja a sokszinuvidek.hu. Arra törekednek, hogy az 50 méteres medence téli üzeméhez szükséges hőenergiát saját maguk elő tudják teremteni.

leanyfalu_termalfurdo

Az idei évben a termálfürdőben megújul az aula, illetve korszerűsödik a fürdő termálvíz felhasználása is

Fotó: Leányfalui Termálfürdő Zrt.

Mindezzel párhuzamosan folyik a Szaunaház és Gőzfürdő jelentős szolgáltatásbővülést eredményező bővítése is. A három beruházás egyidejű munkálatai miatt a fürdő üzemeltetése nem egyszerű, ezért a vendégek megértését és türelmét kérik – fogalmazott a polgármester. A tervek szerint a nyári szezonra a felújítások oroszlánrésze elkészül, így a nyár folyamán már csak kis mértékben fogják zavarni a fürdőzést a munkálatok.Ahogy arról korábban beszámoltunk, a több mint 50 éves leányfalui termálfürdő korszerűsítése hosszú ideje napirenden szerepel: már 2018-ban is megjelentek hírek az esetleges felújításáról. 2019 végén 391 millió forintot nyert a helyi önkormányzat a Lechner Tudásközponttól a fürdő aulájának és a nyugati szárnyának (második és harmadik ütem) fejlesztésére. Ezt sikerült a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programból érkező 250 millió forintos támogatással kiegészíteni, amiből a fürdő keleti szárnya újult meg az első ütemben.