Budapesti luxusszállodák is felkerültek a Forbes Travel Guide minőségi listájára

Forrás: turizmus.com

 2024. február 08. 12:08

A Forbes Travel Guide (FTG) nyilvánosságra hozta a legutóbbi minősítéseinek eredményét, melyen több budapesti szálloda is négy- vagy akár ötcsillagos besorolást kapott.

A Forbes Travel Guide egy független nemzetközi minősítési rendszer, amely teljeskörűen értékel luxusszállodákat, éttermeket és spákat. Szakmai ellenőreik inkognitóban érkeznek meg az adott helyre és több száz objektív szempont alapján értékelik azt. A cég éves értékelései, ismertetői és utazási ajánlói segítenek az igényes utazóknak a világ legjobb luxusélményeinek megismerésében. A minősítést (ötcsillagos, négycsillagos, vagy ajánlott szálloda) kizárólag a független tesztelés eredménye alapján ítélik oda egy-egy helynek.

Ötcsillagos szállodai értékelést kapott a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, amely a Condé Nast Traveller 2024-es "aranylistájára" is felkerült. Az értékelésénél kiemelik a szálloda eklektikus múltjának elemeit, vendégszobáinak nagyságát és fitneszközpontját. A szálloda sparészlege külön is szerepel az FTG minősítési rendszerében, ugyanis négycsillagos besorolást kapott.

Ötcsillagos besorolást kapott az FTG minősítési rendszerében a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Fotó: Four Seasons

 

Négycsillagos minősítést szerzett a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a budapesti The Ritz-Carlton, azonban fontos megjegyezni, hogy az FTG minősítési rendszerében használt négycsillagos kategória nem azonos az európai szállodaminősítési rendszer szerinti besorolással. A Kempinski Hotel Corvinus Budapest idén már nyolcadszor szerepel a „Star Rating" listán – tájékoztatta lapunkat a szálloda.Az ajánlott szállodák közé felkerült az Anantara New York Palace Budapest Hotel, a Corinthia Budapest és az InterContinental Budapest.„Az idei eredmények előrevetítik az egyre izgalmasabb utazási élmények iránti kereslet ugrásszerű növekedését – mondta Amanda Frasier, a Forbes Travel Guide értékelésekért felelős elnöke. – Ezek a szállodák saját kategóriájukban az élvonalba tartoznak és meghatározzák a luxus jövőjét a design, a vendéglátás és a wellness terén. A 2024-es nyerteseink közül több különleges hely található a Közel-Keleten és Afrikában, rekordszámú díjazottal bővültek ezek a régiók. Jó szívvel ajánljuk a 2024-es győzteseket, akiket arra bátorítunk, hogy továbbra is friss, új vendégélményeket nyújtsanak."