Gálavacsorával ünnepelte születésnapját a 110 éves Radisson Blu Béke Hotel

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2023. május 11. 16:51

Látványos műsorral és gasztronómiai csemegéket felvonultató gálavacsorával ünnepelte megnyitásának 110. évfordulóját május 10-én a Radisson Blu Béke Hotel.

Pontosan 110 évvel ezelőtt, 1913 május 10-én nyitotta meg kapuit a Nagykörúton a mai Béke Hotel elődje, a Britannia Szálló. Ebből az alkalomból rendezett látványos gálavacsorát a szállodát üzemeltető Danubius Hotels.

Jégbe faragva

Fotó: Turizmus.com

Köszöntőjében Heréb István igazgató felidézte, hogy az év elején a „Megszokott Rendkívüli" szlogennel különleges jubileumi eseménysorozat indult a szállodában. Ennek keretében gasztronómiai és kulturális eseményekkel - hétfogásos vacsoraestek, angol teadélutánok és szállodai geocaching – várták négy hónapon keresztül a nagyközönséget. (Az eseménysorozatról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.)

A Radisson Blu Béke tulajdonosa, a Danubius Hotels 2022-re teljesen megújította a szállodát, így a vendégek idén a teljes szobakapacitást birtokba vehették. 247 szoba, 8 lakosztály és a különleges, dupla erkélyes 435-ös saroklakosztály, megújult rendezvényterek 2 emeleten, 14 teremmel, The Globe étterem, Zsolnay Kávéház, fitness terem várják a nagyközönséget.

A szállodai jelenlegi és korábbi igazgatói egy asztalnál illusztris vendégekkel (balról): Szabó Áron, Heréb István, Deák Imre, a Danubius Hotels korábbi vezérigazgatója, Bencze Gábor, Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója, Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke és Varga Csaba

Fotó: Danubius Hotels

„A tavalyi év a teljes megújulás éve volt, amikor befejeződött a szálloda modernizálása a pincétől a padlásig. Mivel az épület belsőépítészetileg teljesen megújult, a mi feladatunk elmesélni az elmúlt évszázad történeteit, amiknek csak egy állomása a jelenlegi mérföldkő. Hiszen, hogy a Béke minden generációja felelősséggel tartozik a következők előtt a vendéglátási színvonal – a rendkívüliség, megtartásával.  Munkatársaimmal ezért dolgozunk nap, mint nap" - mondta el Heréb István.

Az eseményen részt vett a ház három korábbi igazgatója is, akiknek mindegyike megosztott egy-egy érdekes történetet a meghívottakkal. Bencze Gábor, aki húsz éven át vezette a szállodát, az első jelentős felújítás időszakát idézte fel. Mint elmondta, a legendás osztrák szállodahitelből, osztrák munkaerővel történt meg két év alatt a hotel felújítása háromszázmillió dollárból – mindez úgy, hogy induláskor még kiviteli terv sem volt.

A konyha remeke: szarvasbélszín Wellington-módra

Fotó: Turizmus.com

A szálloda második nagyszabású felújítása idején Varga Csaba volt az igazgató. Mint elmondta, számos olyan dolgot sikerült megoldani a munkálatok során, ami először lehetetlennek tűnt, ilyen volt például a rendezvényterek egybenyitása vagy a Zsolnay Kávéház megnyitása közvetlenül a Nagykörút felé. Varga Csabától Szabó Áron vette át a hotel igazgatását, aki némiképp elérzékenyülve arról emlékezett meg, hogy otthon a gyerekeinek elmondott esti mese is gyakran a szállodával kapcsolatos.

A Zsolnay Kávéház különleges desszertje, a The Globe

Fotó: Turizmus.com

A beszámolók közben látványos revüműsort valamint Mujahid Zoltán fellépését láthatták a meghívottak, miközben az étterem különleges fogásait – libamáj trilógia, szarvasbélszín Wellington módra, The Globe nevű tányérdesszert – tálalták fel eléjük.

Az ünnepi torta

Fotó: Danubius Hotels

Nyitókép: Mujahid Zoltán és a tánckar. Fotó: Danubius Hotels