Gasztroprogramok és wellness a megújult Flamingó Borházban

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. március 12. 15:24

Finom borokat, kényeztető wellness-szolgáltatásokat és ráérős, vidéki nyugalmat kínál vendégeinek az etyeki Flamingó Borház, a novemberben lezárult fejlesztésnek köszönhetően a korábbinál magasabb színvonalon.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében megvalósult, 30,5 millió forintos beruházás révén komplex szolgáltatásokat kínáló oázissá alakult a 2017 szeptembere óta üzemelő szálláshely.

A 2017-es nyitáskor meglehetősen szűk szolgáltatási körrel indítottak, szálláslehetőséget és reggelit kínáltak vendégeiknek, kisebb rendezvényeket 12-15 főig tudtak kiszolgálni.„Az elmúlt években részben saját forrásból, részben pályázati lehetőségeknek köszönhetően lépésről-lépésre bővítettük szolgáltatásaink körét, beüzemeltünk egy jacuzzit, gyönyörű kertet és teraszokat alakítottunk ki, játszóteret helyeztünk üzembe” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Kalapáti Magdolna ügyvezető.

Az elmúlt években kertet és teraszokat alakítottak ki

Fotó: Flamingó Borház

Wellness egész évben

A tavalyi évben, 21,3 millió forintos támogatás segítségével megvalósult pályázat keretében több újdonságot bevezettek: nyolcfős szaunát helyeztek üzembe, a jacuzzinak helyet adó külső wellness részt és a hozzá tartozó pihenőt pedig befedték, részben téliesítették, így apró wellnessrészlegük az időjárástól függetlenül, télen-nyáron használható.

A kert hátsó részében lévő teraszukat szintén befedték és bezárták, így egy körülbelül 40 fős, szintén egész évben használható rendezvényteret kaptak, mely céges rendezvények és kisebb esküvők megtartására egyaránt alkalmas.

A fedett teraszon 40 fős, egész évben használható rendezvényteret alakítottak ki

Fotó: Flamingó Borház

A projekt keretében beszereztek három női és három férfi kerékpárt, és hat pár nordic-walking túrabotot, valamint kerékpártárolót építettek, hogy az aktív pihenésre vágyó vendégek kedvében járjanak.

Szintén a beruházás során hozták létre az akadálymentesített parkolót, valamint sor került egy 12kW-os napelemes rendszer kiépítésére, ami fontos lépés volt számukra, hiszen a rezsiköltségekhez kötődő terheiket és a környezetterhelést egyaránt csökkenti. A telepített külső-belső kamerarendszer a vagyonvédelem erősítéséhez járul hozzá.

A mindennapi működés támogatására bővítették eszközparkjukat: három laptopot és multifunkcionális nyomtatót vásároltak. A szintén újonnan beszerzett, nagyméretű, síkképernyős televízió a közösségi programok és a céges rendezvények alkalmával tehet jó szolgálatot.

A beruházás eredményeként a panzió négycsillagos minősítést kapott.

Panziójuk hét szobájában egyébként összesen 16+3 férőhelyet kínálnak, öt kétágyas, és két háromágyas, pótágyazható szobában. A szállást reggelivel adják, partnereik révén ebéd és vacsora igénylésére is van lehetőség.

A panzió hét szobájából az egyik

Fotó: Flamingó Borház

Szintén jó hír, hogy megújult honlapjuknak köszönhetően megnőtt a közvetlenül érkező foglalások száma. A tartózkodási idő meghosszabbítására többféle csomagot állítottak össze: a tavaszváró program keretében a szállás árából 20 százalék kedvezményt nyújtanak, ingyenes belépési lehetőséggel az Alcsúti Arborétumba.

 

Vidéki álomesküvő és borvacsora

Kidolgoztak egy csomagot a „vidéki álomesküvőkhöz” is, ünnepi vacsorához maximum 40, szálláshoz 20 fő számára. Borvidékről lévén szó, borkóstolókra, borvacsorákra egész évben lehet jelentkezni, a céges programokat gyakran főzési lehetőséggel gazdagítják.

Gasztrocoach partnerükkel együtt idén először főzőkurzusokat is hirdettek 6-12 fős csoportok számára, többféle tematikában.

Borkóstolókra, borvacsorákra egész évben lehet jelentkezni

Fotó: Flamingó Borház

„Tavaszra, nyárra komplex csomagokat szeretnénk összerakni, hiszen karnyújtásnyira vagyunk Budapesttől, ugyanakkor a környéken rengeteg érdekes programlehetőség van. A borkedvelőknek kötelező a séta az etyeki pincesorokon, rengeteg kültéri műalkotásunk van, itt a Korda Stúdió, a közelben az Alcsúti Arbotétum és a váli-völgyi kisvasút. Golfozásra, lovaglásra, horgászásra is jók a lehetőségek” – tudtuk meg Kalapáti Magdolnától.

Jó hír, hogy a helyi gasztronómiai különlegességeket nem csak az évente négy alkalommal, évszakonként megrendezett Etyeki Piknik során lehet megkóstolni, hiszen a helyszínek és a borászatok nagy része az év többi napján is várja a vendégeket.