Krakkó, Varsó és Poznań után Gdansk is bekerült a lengyel Michelin kalauzba

Forrás: turizmus.com

 2024. július 01. 13:25

A Lengyel Idegenforgalmi Szervezet és a Michelin Guide között létrejött megállapodás értelmében Varsó, Krakkó és Poznań mellett idén Gdańsk és a Pomerániai Vajdaság is csatlakozott a publikált régiók listájához.

A magas színvonalú gasztronómiának köszönhetően Lengyelország most már nem csupán természeti kincseivel, történelmi örökségével és kulturális turizmusával csalogathatja az érdeklődőket az országba, de a kulináris élvezetek kedvelői is bőven tudnak válogatni az éttermek közül.

A minap befejeződött a Michelin Guide által díjazott lengyel éttermek kiválasztása. Az értékelések alapján 6 lengyel étterem kapott csillagot, 16 kapta meg a Bib Gourmand címet, és 54-en szerepeltek az ajánlásokban. Az újdonság, hogy Gdańsk is felkerült a térképre. A városban az ellenőrök érdeklődését ráadásul nem csupán a gasztronómiai különlegességek, de Gdańsk modern és izgalmas építészete is felkeltette.

A Zöld csillagot kapott gdanski Eliksir étterem és koktél bár fő koncepciója a food pairing, azaz ízek tökéletes összepárosítása. A ház ételeit úgy állítják össze a különleges koktélokkal, hogy az új ízekre vágyó látogató valódi kulináris élménnyel térhessen haza. Érdemes rápillantani a 2024-es díjazottak között még a Giewont és a Rozbrat éttermekre is.

Tavaly már hírt adtunk a varsói, krakkói és poznani éttermekről, de idén érdemes elgondolkodni egy gdański hosszú hétvégén is.

Michelin csillagos éttermek Lengyelországban

  • Két csillag: Bottiglieria 1881 (Kraków)
  • Egy csillag: Muga (Poznań), NUTA (Varsó), Arco by Paco Pérez (Gdańsk), Giewont (Kościelisko), Rozbrat 20 (Varsó)
  • Zöld csillag: Eliksir (Gdańsk)
michelin_lengyelorszag

A Kościeliskóban található Giewont is Michelin csillagot kapott

Fotó: Lengyel Idegenforgalmi Szervezet