Görögországban vásárolt szállodát az Indotek

Forrás: turizmus.com

 2022. január 20. 14:53

Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group egy háromcsillagos, 124 szobás, athéni szálloda felvásárlásával. A budapesti Gellért és Sofitel szállodákat is birtokló társaság célja, hogy a teljes körű felújítást követően a jelenleg zárva tartó athéni szálloda mielőbb újranyithasson.

Az Oscar Hotel Athén a cégcsoport első görögországi ingatlanakvizíciója, amellyel több mint hatezer négyzetméternyi területtel bővítette nemzetközi ingatlanportfólióját. Így Magyarország mellett összesen már 12 országban van jelen az ingatlanpiaci társaság.

A jelenleg zárva tartó, háromcsillagos szállodát az Indotek Group azzal a céllal vásárolta meg a görög NBG Banktól, hogy teljes körű felújítást követően hosszú távon üzemeltesse. A tájékoztatás szerint a szálloda kiváló elhelyezkedésű, az athéni pályaudvar közvetlen közelében, az ókori athéni agorától és a belvárostól mindössze néhány kilométerre fekszik. Az ötemeletes szálloda 124 szobával, kültéri úszómedencével, saját bárral, étteremmel és konferenciateremmel is rendelkezik.

A szálloda az athéni pályaudvar közvetlen közelében található

Fotó: Oscar Hotel Athén Facebook-oldala

Az Oscar Hotel Athén megvásárlása a cégcsoport az első ingatlantranzakciós ügylete Görögországban. A vásárlás a társaság – földrajzilag és ingatlantípusokat illetően is a diverzifikációra törekvő – nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részként valósult meg, hiszen az Indotek Group a magyarországi ingatlanpiac mellett többek között Közép- és Dél-Európában is folyamatosan keresi a potenciális befektetési célpontokat – írták a befektetést bejelentő közleményben.

„Görögországot régóta figyeljük, hiszen élénk turizmusa számos befektetési lehetőséget kínál. Az Indotek Group több hazai szálloda felújítása és sikeres működtetése révén jelentős tapasztalattal rendelkezik a szállodapiacon, amit az Oscar Hotel Athén megújításakor is hasznosítani fogunk" – mondta Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője.

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozó szállodák között van a patinás Gellért Hotel Budapest, amelyet a cég 2019 júniusában vásárolt meg azzal a céllal, hogy felújítja és ötcsillagos luxusszállodává alakítja, valamint a szintén felújítás alatt álló Sofitel Budapest Chain Bridge.