Pénteken két évre bezár a Sofitel Budapest

Forrás: turizmus.com

 2020. december 01. 17:15

A Duna-parti luxusszállodában felújítás kezdődik, és addig a hotel teljesen bezár.

A Sofitel Budapest Chain Bridge felújítása 2021-ben kezdődik és előreláthatólag 24 hónapot fog igénybe venni. Addig a hotel teljes területe és szolgáltatása zárva lesz – írta az ötcsillagos luxusszálloda közleményében.

A 357 szobával, illetve lakosztállyal rendelkező szállodát 2019 őszén vásárolta meg az Indotek Csoport a miami központú nemzetközi befektető cég, a Starwood Capital Grouptól, amely 2017-ben szerezte meg azt a varsói központú Orbis magyarországi leányvállalatától.

Már a tavaly őszi tranzakció kapcsán arról szóltak a hírek, hogy az új tulajdonos a hotel teljes külső és belső felújítására készült, amelyet három ütemben, 2022-re végez el úgy, hogy a munkálatok alatt is fogadhasson vendégeket. Vélhetően a koronavírus-járvány és budapesti turizmus bezuhanása miatt hozták meg végül azt a döntés, hogy a felújítás idejére a házat teljesen bezárják.

Idén november elején ugyanis az Index megírta, és lapunk is beszámolt róla, hogy a felújítás előtt csoportos létszámleépítést hajt végre az Indotek Group a Sofitelben. A tulajdonos akkori indoklása szerint a kialakult helyzetben előre hozták a szálloda felújítását, de hangsúlyozták, hogy a megújult Sofitelben a jelenleginél jóval több dolgozó alkalmazására lesz szükség, mivel a felújítások révén a szálloda kapacitásai is nőnek majd.

A hotel ablakai Budapest legszebb látnivalóira néznek

Fotó: Sofitel Hotel Chain Bridge

Lapunk szeretett volna többet megtudni a felújítás részleteiről, de egyelőre nem sikerült elérnünk a tulajdonost.