Hatalmas siker: Európa tíz legjobb szállodája között három magyar van

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2024. április 25. 16:51

A Tripadvisor kihirdette a 2024-as Travelers' Choice Awards Best of the Best Hotels rangsorait. A legjobb tíz európai szálloda közé három budapesti ház is bekerült a vendégvélemények alapján.

Az utazási platform a Travelers' Choice Awards Best of the Best elismeréssel azokat a szolgáltatókat ismeri el, amelyek 12 hónapos időszak alatt nagyszámú, kiemelkedően magas értékelést kaptak a Tripadvisor közösségétől. A listázott 8 millió helyből kevesebb, mint egy százalék éri el ezt a mérföldkövet – írja az elismerésről az utazási platform. A tegnap kihirdetett, 2024-es rangsor tíz legjobb európai hotelje között 3 török, 3 magyar, továbbá portugál, ciprusi, spanyol és görög szállodák találhatók. Európa legjobb szállodája a törökországi Belekben található Voyage Belek Golf And Spa lett. A második helyen szintén egy török egység, az isztambuli Romance Istanbul Hotel áll, a harmadik a Corpo Santo Lisbon Historical Hotel Lisszabonból.

A magyarok közül a legelőkelőbb helyezést, az 5. helyet a Hotel Moments Budapest szerezte meg. Az üzemeltető Contintental Group ugyanakkor kettős sikernek örülhet, ugyanis a szintén portfóliójába tartozó Hotel Vision Budapest szállodát a 7. helyre rangsorolták.

Az Andrássy úton található Hotel Moments lobbija

Fotó: Hotel Moments Budapest

Rögtön utána, a 8. helyen egy másik magyar szálloda, a Hotel Clark Budapest következik.

A Tripadvisor tavalyi, Európa legjobb szállodáinak 25-ös listáján a Clark a 9., a Moments még csak a 14. volt.

"Az elismerés nekünk, cégcsoport szinten egy nagyon erős visszajelzés a szolgáltatásainkról, egy kiélezett európai turisztikai versenyben. Ugyanakkor ez a siker nem csupán a Continental Group, hanem egész Budapest számára, mint desztináció, komoly reklámértéket képvisel" – nyilatkozta lapunknak Hajdu Miklós, a cégcsoport értékesítési és marketingigazgatója.

Európa legjobb 25 szállodájának 2024-es listája ezen az oldalon érhető el.

Frissítés:

Átböngészve a Tripadvisor Best of the Best Hotels további kategóriáit, találtunk még magyar szállodákat.

Európa top 25 luxus-szállodája között a Hotel Clark Budapest az 5. helyet szerezte meg, míg a szintén budapesti Kozmo Hotel Suites & Spa a 25. lett.

A kisméretű és butikhotelek kategória 25-ös toplistáján a 9. helyet foglalja el a budapesti Maison Bistro & Hotel.