A magyar csapat sikerét ünnepelték a Davis-kupával debütáló Helikon Teniszcentrumban

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 20. 13:33

A magyar válogatott és a nyár közepén átadott Helikon Teniszcentrum is sikeresen mutatkozott be a hétvégi nemzetközi tornán Keszthelyen. A 6 teljes körűen felújított salakos teniszpályát, kispályás focipályát, klubházat magában foglaló egység a Hotel Helikon fejlesztésének részeként készült el.

A Keszthely ikonikus szállodájához kapcsolódó, 1986-ban, Fekete György igazgatósága alatt létesült, de az idő folyamán elenyészett teniszpályákat 541 millió forint saját forrásból építették fel és tették újra alkalmassá rangos nemzetközi tenisztornák fogadására. Az ATP Tour feltételei szerint, a Magyar Tenisz Szövetséggel együttműködésben kialakított multifunkcionális centrum 6 salakos teniszpályát, rekortán foci- és futópályát, öltözőt, catering kiszolgálóhelyiséget és fedett teraszt foglal magában, többféle családbarát szolgáltatást (kültéri játszótér, virtuális szoba) kínál.

A helyszín a július 19-i megnyitást követően először egy nagy létszámú senior tornának, majd az elmúlt hétvégén a Magyarország–Törökország 2023 Davis-kupa világcsoport I. mérkőzéseinek adott otthont. A versenyen nemcsak a mérkőzéseket 4:0-ra hozó magyar Davis-kupa válogatott tagjai, hanem a sportcentrum is eredményesen szerepelt, a legjobb nemzetközi helyszínek közé emelte Keszthely városát, mely összességében már 20 salakpályával rendelkezik.

„A sikerben nagy szerepe volt a szálloda felújítását és a teniszcentrum kivitelezését végző West Hungária Bau cégcsoportnak, hiszen a 2000 fős lelátóval rendelkező, nemzetközi közvetítésre felkészített pálya infrastruktúrájának kialakítása komoly felkészültséget igényelt" – nyilatkozta lapunknak Csere András szállodaigazgató.

A Hotel Helikonhoz kapcsolódó teniszpályákat 541 millió forint saját forrásból építették fel

Fotó: Csepregi Tibu

A versenyzők és a szervezők elégedettségének köszönhetően a Helikon a jövő évi versenynaptárba is bekerült, és újabb rangos, nemzetközi mérkőzések érkezhetnek a pályára, amiből természetesen a szálloda is profitál, hiszen a Davis-kupa alatt a csapatokat és a nemzetközi bírókat egyaránt a Hotel Helikonban látták vendégül. A szálloda nemcsak a professzionális csapatok, hanem az amatőr játékosok és a tenisszel most ismerkedők kiszolgálására is felkészült, szolgáltatásai közt a pálya- és eszközbérlés, az oktatás, ennek időtartamára a gyermekanimáció, illetve a catering is szerepel.