Itt a Balaton első 5 csillag superior minősítésű szállodája

Forrás: turizmus.com

 2023. június 21. 11:39

A július elsején Balatonfüreden megnyíló Hotel Vinifera Wine & Spa 5 csillag superior minősítést szerzett. A legmagasabb kategóriájú besorolással Magyarországon kevesebb, mint tíz szálloda büszkélkedhet.

A bor-gasztronómia-wellness együttesének egyediségére támaszkodó balatonfüredi szálloda összesen 111, különböző kategóriájú szobát kínál. A lakóegységek mérete 27-70 négyzetméter között váltakozik, a kínálatban a sztenderd szobatípusok mellett családi szobák, külön hálószobával és nappalival rendelkező lakosztályok egyaránt megtalálhatók.

Az exkluzív, két szinten elhelyezkedő, 2000 négyzetméteres wellnessrészleg és a SPA by Adrienne Feller hangsúlyos eleme lesz a kínálatnak.

Ahogy a vendégközpontú szemléletet guest relation csapattal erősítő szálloda neve is utal rá (Vitis Vinifera – bortermő szőlő), a bortéma a szálloda szolgáltatásainak teljes spektrumán jelen van, a lobbyban kialakított borkóstoló teret például több egyedi borhűtő veszi körbe. A Deliciosa étteremben fatüzelésű Josper grillen készült ételek és a saját pizzakemencében készülő, nápolyi stílusú pizzák is megkóstolhatók.

A Balaton új luxusszállodája július elsején nyitja meg kapuit

Fotó: Hotel Vinifera

A meetingre, csapatépítőre érkező csoportokat két rendezvényteremmel, összességében 218 négyzetméteren várják a vidéki osztrák luxusszállodák hangulatát idéző szállodában, amelyet a Continental Group üzemeltet.

Öt csillag superior kategóriájú besorolással a szallashelyminosites.hu oldal szerint Magyarországon csak 9 szálloda büszkélkedhet, többségük Budapesten található, vidéken a Vinifera harmadik hotelként nyerte el a legmagasabb minősítést, a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa és a Botaniq Turai Kastély után.