Szállodai odafigyelés 21. századi módra egy új applikációval – podcast

Forrás: turizmus.com

 2024. március 21. 16:12

Új szintre emeli a szállodai vendégélményt a Hotelify applikáció, amely a hotel üzemeltetésében is egy sor könnyebbséget kínál. Hogy miben áll a szoftver egyedisége, arról Márton Miklós, a tulajdonos Smart Hotel Solution Zrt. képviselője mesélt a Trend FM Turizmus.com című műsorában.

Vendégként mindenkinek volt már olyan élménye, hogy hiába érkezik meg törzsvendégként századjára a kedvenc szállodájába, ugyanúgy végig kell várnia a recepción az adminisztrációt, kitölteni a papírokat, megvárni a szobakártyát. Hosszú út után, adott esetben két síró gyerekkel, ez akár kifejezetten kellemetlen is lehet. De szállodás oldalról is bizonyára sokan találkoztak már olyan igényekkel, hogy legyen gyors és automatikus a kicsekkolás, a szobaszerviz, és úgy összességében a szállodával való kommunikáció, miközben a hotelek számára folyamatos kihívás az ennek eleget tevő humánerőforrás megszerzése és megtartása. Mindkét fél igényeire megoldást kínál a Hotelify applikáció, amelynek funkcióiról részletesen hallhatnak a podcastban.

Az új technológiával a hotelek valóban 21. századi élményt tudnak nyújtani a vendégeiknek

Fotó: 123rf.com

Mint Márton Miklós elmondta, nemzetközi szinten is egyedülálló fejlesztésről van szó, amely magában egyesíti a már eddig is létező megoldásokat, és azok szintetizálásával ez az új technológia mintegy száz funkciót egyesít és kínál csomagban a szálláshelyeknek.Ezzel a technológiával a hotelek valóban 21. századi élményt tudnak nyújtani a vendégeiknek. Az elmúlt években az egyik fontos téma az energiatakarékosság, a másik a munkaerőhiány volt, mindkettőben segítséget jelent ez a technika. Ugyanakkor az applikáció csak annyira tud okos lenni, amennyire a hotel az, vagyis, amennyire annak műszaki infrastruktúrája lehetővé teszi. Jellemző viszont, hogy kétharmad az aránya azoknak a funkcióknak, amelyek műszaki tartalomtól függetlenül bárki számára hasznosak.

Ilyen például az automata check-in és check-out, a szobaszerviz, a hibabejelentés vagy más reklamáció, illetve az up-sellinget támogatja, hogy akár a foglalással együtt beintegrálhatók a szálloda saját fizetős szolgáltatásai is, mint például egy masszázs vagy egy gyógykezelés, illetve helyi és környékbeli programok, látnivalók. Azoknak a vendégeknek szintén segítséget jelent, akik az idegen nyelv miatt nehezen boldogulnak szóban.

A szoftver január óta elérhető, az érdeklődés jelentős. A tulajdonosok elsődleges célja a hazai turizmus kiszolgálása, de a középtávú tervek között a nemzetközi piacra lépés is szerepel.Ezt lehetővé teszi, hogy a rendszer könnyedén integrálható a szállodamenedzsment rendszerekbe (PMS szoftverek), így akár maguk az informatikai cégek is lehetnek a Hotelify partnerei, hogy aztán ők kínálják fel a lehetőséget szállodai ügyfeleiknek.

Az Érczfalvi András által készített teljes beszélgetés itt hallgatható meg: