Inspiráló megújulás a Hotel Silverine Lake-ben

Forrás: turizmus.com

 2019. július 02. 14:59

Tavasztól újjászületett közösségi terekkel és teljesen megváltozott gasztronómiai koncepcióval találkozhatnak a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort vendégei. A fejlesztés ősszel folytatódik.

A 4 csillag superior besorolású vízparti szálloda a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak is köszönhetően idén 250 millió forint értékű fejlesztésbe kezdett.

Az első ütemben komplett új designt kapott a lobby és a recepció, megújult az étterem, és a konyhába is vadonatúj berendezések kerültek – tájékoztatta lapunkat Rádóczy Andrea, a hotel tulajdonos-igazgatója.

„A szálloda 2006 decemberében nyitott, az akkori trendeknek megfelelő legkorszerűbb kialakítással, mára azonban időszerűvé vált a felújítás. Annak idején sötétebb tónusokban gondolkodtunk, most pedig egy világosabb, frissebb színvilággal fiatalosabb, lüktetőbb életérzést szerettünk volna megjeleníteni.

Április 8-án nyitottunk újra, és az azóta eltelt időben nagyon sok elismerést kaptunk a vendégektől” – mondta a Turizmus.com Magazinnak.

 

Balatoni ízek, egészséges ételek

Nemcsak az étterem, de a büfépult is teljesen megújult, és ezzel együtt a Silverine Lake gasztronómiai koncepciójában is új fejezet kezdődött.

Az étterem mellett a büfépult is megújult

Fotó: Hotel Silverine Lake Resort


„A legkorszerűbb konyhatechnológia kiépítésével, a konyhavezetés átszervezésével az ételkínálatunkat is átalakítottuk – mondja a szálloda igazgatója. – A kulináris forradalom jegyében a lifestyle hangulatot megidéző gasztronómia bevezetése volt a célunk, ami a balatoni vendéglátásra még kevésbé jellemző.

Olyan kínálatot szeretnénk nyújtani a vendégeknek, ami egészség- és környezettudatos étkezést tesz lehetővé amellett, hogy a hagyományos balatoni motívumokat, ízeket, alapanyagokat is felvonultatja. Bízunk benne, hogy ez a fajta konyhavezetés és kínálat a konferenciaturizmus terén is új ajtókat nyit meg."

Színes fotelek a lobbyban: a frissebb színvilággal fiatalosabb életérzés megjelenítése volt a cél

Fotó: Hotel Silverine Lake Resort


A fejlesztés folytatódik

A fejlesztések a munkatársak komfortérzetére is hatással vannak, állítja Rádóczy Andrea. Az új konyhatechnológiának köszönhetően a szakácsok a legkorszerűbb gépekkel a korábbinál sokkal jobb feltételek között készítik az ételeket. A felszolgáló és recepciós kollégák szintén újjászületett enteriőrben dolgoznak, ami inspirációt jelent számukra.

A 250 millió forint értékű beruházásnak azonban koránt sincs vége. Bár a szálloda felújítását eredetileg egy ütemben szerették volna elvégezni, a rendkívül szűkös kivitelezői kapacitások miatt tavasszal csak az első etap valósult meg.

A tervek szerint a nyári szezon után, novemberben következik az emeleti folyosók, közösségi terek és 35 szoba felújítása, jövő tavaszra pedig elkészül az az igazán különleges part menti masszázsmedence, amely további vonzerőt jelenthet a régi és új szállóvendégek számára. (X)