Izlandon négy év után újra megadóztatják a turistákat

Forrás: turizmus.com

 2024. január 09. 12:38

Izlandon idén újra bevezették a szálláshelyek szobáira kivetett idegenforgalmi adót, amelyből az ország zöld céljait akarják támogatni. A díjat korábban, a koronavírus járvány előtt már alkalmazták a látogatókra.

Az Izlandra utazóknak 2024. január 1-jétől ismét idegenforgalmi adót kell fizetniük a szigetországban. Idén az adó már a tengerjáró hajók utasaira is vonatkozik.

Az új intézkedéssel a látogatók a szállodákban, panziókban és egyéb szálláshelyeken szobánként 3,98 eurót  fizetnek, míg a kempingekben, mobilházakban és lakókocsikban eltöltött éjszakákért a jelenleginél 1,99 euróval többet kell fizetni.

Az izlandi kikötőkben megálló sétahajók 6,63 euróval lesznek drágábbak az illetéknek köszönhetően.

Újra bevezetik az idegenforgalmi adót Izlandot

Fotó: 123rf.com

 

Yves Marceau, a G Adventures alelnöke aggodalmát fejezte ki az utazókra nehezedő pénzügyi terhek növekedése miatt, mondván, az adó tovább növeli a sziget látogatásának amúgy is magas költségeit – írja a SchengenVisaInfo.

Az idegenforgalmi adó visszaállításának célja, hogy kezeljék az országban mind jobban virágzó turizmus társadalmi és környezeti terheit. Korábban már írtuk arról, hogy az Izlandra érkező turisták száma az elmúlt hét évben több mint négyszeresére nőtt.