Kalapáccsal verték szét Magyarország két Michelin-csillagos éttermét

Forrás: turizmus.com

 2020. november 30. 13:23

Utolsó vacsora címmel titokzatos, szűk körű vacsorát tartottak szombat este az Onyxban, amelynek végén a vendégek segíthettek szétverni a teljes koncepcióváltásra készülő étterem berendezését.

A Dining Guide helyszíni riportja szerint november 28-án este, „Utolsó vacsora" címmel különleges eseményt tartottak az egyébként március óta zárva tartó Onyxban. A luxusétterem még októberben hirdette meg a titokzatos, szűk körű vacsorát egyetlen alkalomra: aki szeretett volna részt venni rajta, egyperces videóüzenetben nyújthatta be a jelentkezését.

Pintér Katalin és lánya, Niszkács Anna, a Gerbeaud-csoport két tulajdonosa összesen nyolc ember fogadtak szombat este, akiket 5+2 fogásos fine dining menüvel és a hozzá illő borsorral vendégeltek meg ingyen, majd az esemény végén mindenki kapott egy kalapácsot, amivel segíthetett szétverni a valaha korszerű és trendkövető, mára kissé túlzó és anakronisztikus hatást keltő berendezést.

Az Utolsó vacsora megrendezése az érvényes járványügyi korlátozások között úgy volt lehetséges, hogy azt forgatás címén engedélyeztették. Az Onyx barokkos miliőjében a damasztabroszok, tányérok, poharak és a vacsora végén felbukkanó cloche-ok mellett tehát derítővásznak, fények, mikrofonok és kamerák alkották a berendezést – írta az oldal. A helyszínen koronavírus-gyorstesztet készítettek az összes megjelent számára, aki az Onyxban tartózkodott, a személyzettől a stábtagokon át a vendégekig.

Jövő májusra újjászületik a március óta zárva tartó luxusétterem

Fotó:  Facebook / Onyx Restaurant

A riportból kiderült, hogy Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermének szimbolikus szétverése az Onyx metomorfóziását volt hivatott előkészíteni. Az étterem teljes egészében szakít a francia típusú, klasszikus intézményi és konyhai hierarchiával. A séfközpontú éttermi koncepciót új modell váltja fel, egy 11 tagú team hozza majd meg a legfontosabb döntéseket. (Idén májusban mi is beszámoltunk róla, hogy Mészáros Ádám konyhafőnök, aki Szulló Szabina és Széll Tamás utódjaként megszerezte és megtartotta a két Michelin-csillagot, távozott az Onyxból.)

A kortárs képzőművészet és a tudomány progresszív gasztronómiai metszeteként az Onyx tulajdonosai egy élményműhely létrehozásában gondolkodnak, amely a tervek szerint jövő májusban nyitja meg kapuit a vendégek előtt.